[ŽT] Skambus pareiškimas lyderiams. „Aš turiu valdžią badui. Aš spręsiu kas gyvens, o kas mirs“ (Video)  ()

Rusijos prezidento politika paremta tikėjimu sovietine praeitimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies agresorės Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, bandydamas sugriauti Ukrainos grūdų infrastruktūrą ir išprovokuoti badą įvairiose pasaulio vietose, laikosi sovietų diktatoriaus Josifo Stalino politikos. Garsus istorikas ir Jeilio universiteto profesorius Timothy Snyder apie tai paskelbė lapkričio 21 dieną.

Rusijos diktatorius Putinas bando pademonstruoti savo kontrolę Ukrainoje ir todėl skelbia Afrikos ir Azijos šalių lyderiams, kad dabar jis yra „maisto šeimininkas“.

„Kad dabar jis turi valdžią badui. Kad jis nuspręs, kas gyvens, o kas mirs. Tai, žinoma, yra tiesioginis 1930-ųjų ir Stalino politikos atgarsis“, – pabrėžė Snyder.

Jo nuomone, Rusijos prezidento politika paremta tikėjimu sovietine praeitimi. „Jis įsitikinęs, kad Ukraina neegzistavo, neegzistuoja ir negali egzistuoti, todėl viskas, kas daroma prieš ukrainiečius, yra pateisinama. Stalinas ir stalinistai taip pat buvo įsitikinę, kad yra viena ateitis, vienas apibrėžtas komunizmas, tam tikra Sovietų Sąjunga. Todėl viskas, kas buvo padaryta Ukrainoje, vienaip ar kitaip yra pateisinama“, – apibendrino Snyder.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(34)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: