Pokyčiai neišvengiami. Parama Ukrainai pasiekė kritinį etapą  ()

Karinę paramą Ukrainai reikia permąstyti. Britų ekspertas išsakė problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokyčiai neišvengiami. Vakarų sąjungininkų karinė parama Ukrainai pasiekė kritinį etapą, nes dauguma šalių, išskyrus JAV, jau atsiuntė viską, ką galėjo.

Tokią nuomonę „Espreso“ išsakė karo ekspertas, JK pulkininkas Glenas Grantas.

„Latvija ištuštino savo sandėlius. Estija ir Čekija padarė tą patį. Lenkija padovanojo didžiulį kiekį technikos ir vis dar laukiama atvykstant naujos partijos“, – išvardijo jis.

Anot jo, dabar aktyviai pergalvojama, ką daryti toliau, kur investuoti pinigus, kaip nusipirkti, pavyzdžiui, amuniciją. Remti Ukrainą, tvirtina Grantas, nebėra taip paprasta.

„Mes pasiekėme tokį etapą, kai Slovakija jau perėjo į kitą pusę, o Vengrija parodė, kad tie, kurie labai stipriai palaiko Ukrainą, tiesiog nori perteikti savo poziciją kitiems“, – pridūrė jis.

Kariškis atkreipė dėmesį į per kelias dienas vykusius JK užsienio reikalų sekretoriaus Camerono, Vokietijos gynybos ministro Pistoriuso ir Pentagono vadovo Austino vizitus Kyjive. Jo nuomone, Ukraina turi sutvarkyti savo diplomatiją ir patikėti šį darbą atitinkamo lygio žmonėms.

 

„Geriausi savo srities ekspertai gali daryti įtaką paramos iš įvairių šalių didėjimui. Todėl diplomatija yra absoliučiai gyvybiškai svarbi“, – apibendrino karo ekspertas.

Prisiminkime, kad Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico karą tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos pavadino „įšaldytu konfliktu“. Jo teigimu, šio „konflikto“ nepavyks išspręsti aprūpinant Ukrainos kariuomenę ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: