Bidenas įvardijo tikėtiną priežastį, dėl kurios „Hamas“ užpuolė Izraelį  ()

Baltieji rūmai pareiškė, kad „Hamas“ grupuotės teroristiniai veiksmai prieš Izraelį yra genocidas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas mano, kad JAV suartėjimas su Saudo Arabija buvo viena iš kovotojų grupės „Hamas“ atakos prieš Izraelį spalio 7 dieną priežasčių.

Tai jis žurnalistams pasakė per spaudos konferenciją.

„Negaliu įrodyti... bet manau, kad viena iš priežasčių, kodėl „Hamas“ smogė, buvo tai, jog jie žinojo, kad aš labai glaudžiai bendradarbiauju su Saudo Arabija ir kitomis regiono šalimis, siekdamas užtikrinti taiką, pripažindamas Izraelį ir jo teisę egzistuoti“,pažymėjo Amerikos lyderis.

Jis pridūrė, kad G20 viršūnių susitikime jam pavyko pasiekti, kad būtų priimta rezoliucija, kurioje kalbama apie planus tiesti geležinkelį per visus Vidurinius Rytus į Saudo Arabiją, Izraelį ir toliau į Europą.

„Yra didžiulis susidomėjimas – ir manau, kad dauguma arabų šalių tai žino – derinti veiksmus tarpusavyje, kad būtų pakeista regiono dinamika siekiant ilgalaikės taikos. Ir aš toliau dirbsiu ties tuo“, – paaiškino J. Bidenas.

Anksčiau JAV prezidentas sveikino susitarimą paleisti palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ per ataką prieš Izraelį paimtus įkaitus mainais į paliaubas.

 

Prieš tai Baltieji rūmai pareiškė, kad „Hamas“ grupuotės teroristiniai veiksmai prieš Izraelį yra genocidas.

Tuo pat metu J. Bidenas sakė aiškiai davęs Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu suprasti, kad Gazos Ruožo okupacija būtų „didelė klaida“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu anksčiau pareiškė, kad pasibaigus karo veiksmams jo šalis prisiims „visą atsakomybę už saugumą“ Gazoje „neribotam laikui“. Tačiau tokia pozicija netinka ES ir JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()