„Gazprom“ padėtis katastrofiška. „Būkite ramūs dėl kinų - „nulups septynis kailius“  ()

„Sibiro galia-2“ yra nepaprastai svarbi.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas „Telegram“ kanale atkreipė dėmesį į situaciją, kurioje atsidūrė „Gazprom“ projektas „Sibiro galia-2“.

Situacija, į kurią Kremlius įstūmė šalį ir ekonomiką, yra tiesiog dovana mūsų Kinijos partneriams. Jie tuo naudojasi visa širdimi be jokių dvejonių. Šia prasme dėl kinų galite būti visiškai ramūs – kol jie turės galimybę „nulupti septynis kailius“ nuo Rusijos, jie nepraleis tokios dėkingos progos.

O „Gazprom“ „Sibiro galia-2“ yra nepaprastai svarbi. Pirmiausia reikia kur nors išmesti kuo daugiau likusių pinigų. Ar bus paklausa, ar ne, bus sprendžiama vėliau; dabar ant kortos yra statybos ir daugybė milijardų, kurie bus sumokėti tinkamiems rangovams.

Antra, dujos iš šiaurinių laukų tikrai turi kažkur eiti. Arba konservuoti laukus, nes paralelinis SGD projektas, panašu, niekada nebus įgyvendintas – amerikiečiai tiesiai šviesiai pareiškė, kad darys viską, kad jis niekada neįvyktų. Na, o po „Nord Streams“ dėl jų ryžto abejonių nekyla.

 

Visais atvejais „Gazprom“ padėtis yra tokia pažeidžiama, o Kremlius turi tiek mažai įrankių, leidžiančių įgyvendinti bet kokį pelningą sandorį, kad teks susitarti. Vamzdžius tiesti savo lėšomis, duoti nuolaidą dujoms, o greičiausiai (apetitas atsiranda valgant) kinai netgi pareikalaus metams ar dvejiems atidėti mokėjimus. Kaip ir kitas partneris – turkai. O ir mokėti kinai greičiausiai pasiūlys mokėti ne priešiškais doleriais, o teisingais juaniais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(2)
(78)

Komentarai ()