„88 raketos yra labai daug.“ Skelbiami trys grėsmingi scenarijai  ()

Ekspertas numatė, kokių veiksmų galima tikėtis iš įsibrovėlių Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią žiemą Rusijos okupantai Juodojoje jūroje gali įgyvendinti tris grėsmingus scenarijus. Vienas iš jų – trukdymas laivybai, sakė Ukrainos karinio jūrų laivyno rezervo kapitonas Andrijus Ryženko.

Kaip „Espresso“ televizijos kanale aiškino ekspertas, ši grėsmė aktuali, nes okupantai ir toliau griebiasi panašių veiksmų. Tam rusai naudoja laivus, lėktuvus ir raketų sistemas.

„Rusai ir toliau vykdo šią operaciją, kurioje dalyvauja Sevastopolyje dislokuoti Juodosios jūros laivyno laivai. Kalbame apie „Vasilijaus Bykovo“ tipo patrulinius laivus ir raketinius katerius, kurie yra Novoozernėje, pasirengęs perimti laivininkystę, jei ji išeis už saugaus koridoriaus, kuris dabar eina per Pryberežnę, Rumunijos, Bulgarijos ir Ukrainos teritorinius vandenis“, – aiškino jis.

Antruoju pavojumi Ukrainai ekspertas laiko galimas Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų raketų atakas. Dabar okupantai savo laivus išsklaidė – jų yra ne tik okupuotame Sevastopolyje.

„Du laivai stovi Sevastopolyje, Rusijos fregata „Admiral Makarov“ ir korvetė „Ciklonas“. Taip pat yra Novorosijske ir trys laivai Tuapse bazėje. Visi jie gali panaudoti savo raketas smogti Ukrainai. Iš viso gali būti panaudotos 56 raketos. Bet prie to reikia pridėti dar 4 laivus, kurie bazuojasi Kaspijos jūroje su tokiomis pačiomis raketomis, jų gali būti 32. Tai yra, 88 raketos yra labai daug, jos gali padaryti daug žalos“, - pabrėžė Ryženko.

 

Ekspertas pažymėjo, kad Ukrainos oro gynyba išmoko numušti „Kalibr“ raketas, todėl dabar rusai jas naudoja kartu su kitais ginklais, būtent su šachedais. Tokių atakų tikslas – identifikuoti oro gynybos sistemas ir surasti maršrutus, kurie šias sistemas aplenktų.

Trečioji grėsmė, anot Ryženko, susijusi su desanto operacijomis. Jis pažymėjo, kad rusai gali tai padaryti Juodojoje jūroje. Tačiau dabar tokios operacija neaktualios, nes tam nėra sąlygų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(5)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: