Zelenskis atšaukia karo padėtį ir mobilizaciją. Netikėta. Kas iš tikrųjų vyksta  (2)

Toks vaizdo įrašas, kuris neva yra ICTV kanalo siužeto fragmentas, platinamas „TikTok“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete plinta netikras vaizdo įrašas, kuriame prezidentas Volodymyras Zelenskis „skelbia apie karo padėties panaikinimą 10 Ukrainos regionų“.

Apie tai pranešė Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centras, kuris paneigė dar vieną Rusijos melą.

„Netikra: Ukrainos prezidentas panaikino karo padėtį ir mobilizaciją 10-yje regionų, siekdamas pakelti ekonomiką“. Šis vaizdo įrašas, kuris neva yra ICTV kanalo siužeto fragmentas, platinamas „TikTok“. Tiesa: vaizdo įrašas buvo patalpintas paskyroje su ICTV logotipu, kad atrodytų patikimiau, tačiau iš tikrųjų tai nėra kanalo puslapis, o pats vaizdo įrašas yra netikras“, – pažymima pranešime.

Pasak Strateginės komunikacijos centro, sukčiai, norėdami sukurti klastotę, panaudojo Zelenskio vaizdo pranešimą lapkričio 23 d., kuriame jis pasakoja apie naujus sankcijų sprendimus.

„Ir nė žodžio apie karo padėties panaikinimą; užpuolikai uždėjo šį „pareiškimą“ ant originalaus vaizdo įrašo“, – pranešė centras.

 

Taip pat vaizdo įrašo pabaigoje rodomas ICTV laidų vedėjas, raginantis žmones sekti nuorodą ir sužinoti, kuriose srityse karo padėtis panaikinama.

„Šis tekstas taip pat buvo įgarsintas per vaizdo įrašą, o pati nuoroda yra abejotino „Telegram“ kanalo reklama“, – teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(20)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)