„Jis pernelyg prisiartino…“ Smogė JAV karo laivas „USS Carney“  ()

JAV karinio jūrų laivyno karo laivas, plaukęs netoli Bab el-Mandebo sąsiaurio, trečiadienį numušė iš Jemeno paleistą bepilotį orlaivį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-30 „Jis pernelyg prisiartino…“ Smogė JAV karo laivas „USS Carney“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV centrinė vadovybė pranešė, kad karinio jūrų laivyno minininkas „USS Carney“ numušė droną – Irane pagamintą KAS-04, kuris buvo paleistas iš hučių kontroliuojamos Jemeno srities ir artėjo link karo laivo.

Laivas plaukė pietinėje Raudonosios jūros dalyje ir judėjo sąsiaurio link. Rytinio susišaudymo metu „USS Carney“ į regioną lydėjo „USNS Supply“ – JAV karinių jūrų pajėgų greitojo kovinio aprūpinimo laivą, taip pat kitą su JAV vėliava plaukiojantį laivą su įgula, gabenusį karinę įrangą. JAV personalas nenukentėjo ir laivai nebuvo apgadinti, sakoma vadovybės pranešime.

Apšaudymas įvyko kitą dieną po to, kai Irano bepilotis orlaivis praskriejo 1500 metrų atstumu nuo lėktuvnešio „Dwight D. Eisenhower“ tarptautiniuose vandenyse Arabijos įlankoje.

Karinio jūrų laivyno viceadm. Bradas Cooperis, JAV karinių jūrų pajėgų Centrinės vadovybės vadas, sakė, kad bepilotis orlaivis „pažeidė saugos priemones“, nes nebuvo toliau nei 10 jūrmylių nuo laivo. Dronas nepaisė kelių įspėjimų.

„Šis nesaugus, neprofesionalus ir neatsakingas Irano elgesys kelia pavojų JAV ir šalių partnerių gyvybėms ir turi būti nedelsiant nutrauktas“, – sakė B. Cooperis.

Anksčiau šį mėnesį kitas karinio jūrų laivyno minininkas „USS Thomas Hudner“ numušė bepilotį orlaivį, kuris skrido laivo link, kai šis plaukė pietinėje Raudonosios jūros dalyje. Jis taip pat buvo netoli Bab el-Mandebo sąsiaurio, kai numušė virš vandens droną.

 

 

Raudonoji jūra, besitęsianti nuo Egipto Sueco kanalo iki siauro Bab el-Mandebo sąsiaurio, skiriančio Arabijos pusiasalį nuo Afrikos, yra pagrindinis pasaulinės laivybos ir energijos tiekimo prekybos kelias. JAV karinis jūrų laivynas jūroje dislokavo kelis laivus nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios spalio 7 d., o tai padidino įtampą regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(2)
(59)

Komentarai ()