[ŽT] „Tai netelpa į jokius rėmus!“ Lavrovo nuotykiai Europoje įsiutino Maskvą  ()

Rusijos valdžia piktinasi Bulgarijos sprendimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos valdžia piktinasi Bulgarijos sprendimu nesuteikti leidimo lėktuvui, kuriame buvo Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova, skristi per šalies oro erdvę. Rusai skrido į Šiaurės Makedoniją, tačiau buvo priversti apsisukti ir skristi per Graikijos oro erdvę. Sofijos sprendimas Maskvoje sukėlė garsų skandalą ir pasipiktinimą.

Kremliaus atstovas Peskovas padarė pareiškimą, kurio teigimu, Bulgarijos valdžios sprendimas „netelpa į jokius rėmus“. Jo žodžius citavo Kremliaus naujienų agentūra TASS.

Bulgarijos valdžia praleistų Rusijos lėktuvą, bet tik tuo atveju, jei jame nebūtų Zacharovos. Viešas antausis Zacharovai ir visai Rusijos užsienio reikalų ministerijai taip papiktino Peskovą, kad jis neteko kantrybės ir pareikalavo, kad Bulgarijos valdžia „išlaikytų blaivumą“ savo sprendimuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(2)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()