Estija pasirengė. Banga artėja prie Lietuvos  ()

Oficialusis Talinas svarsto galimybę uždaryti sieną su Rusija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-01 Estija pasirengė. Banga artėja prie Lietuvos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antroji su Rusija besiribojanti Europos Sąjungos šalis ruošiasi visiškai uždaryti sieną su Rusijos Federacija. Autoritetingas leidinys „Politico“ tvirtina, kad Estija, sekanti paskui Suomiją, yra pasirengusi tokiam žingsniui.

Žurnalistai pastebi, kad oficialusis Talinas svarsto galimybę uždaryti sieną su Rusija dėl migrantų antplūdžio iš Afrikos ir Artimųjų Rytų, kurį Estijos pareigūnai vadina Maskvos surengta „hibridine ataka“. Užsienio reikalų ministras perspėja, kad jei situacija nesikeis, Estija pasirengusi uždaryti sieną.

Estijos vidaus reikalų ministerijos vadovas mano, kad, Suomijai uždarius kontrolės punktus pasienyje su Rusija, padaugės sienos kirtimų. Auganti krizė, pridūrė jis, „yra dar vienas įrodymas, kad Rusija ne tik kariauja Ukrainoje – ji kelia grėsmę kitoms šalims“.

Suomijos sienos apsaugos tarnyba teigia, kad jos pareigūnai matė atvejų, kai Rusijos pasieniečiai padėjo būsimiems migrantams kirsti sieną arba uždarė savo kontrolės punktus, kad jie negalėtų grįžti.

„Rusija juos praleidžia be jokios priežasties, o tai reiškia, kad šie žmonės pasiekia mus ir mes turime išspręsti jų problemas“, – anksčiau šį mėnesį sakė Estijos atstovas Läänemetsas.

Suomija kaltina Rusiją kurstant migrantų krizę, taip keršydama už Suomijos įstojimą į NATO po konflikto Ukrainoje protrūkio.

Suomijos valdžia pastebėjo Rusijos paramą sieną kertantiems migrantams. Neseniai į Suomiją atvyko daugiau nei 600 migrantų, neturinčių tinkamų dokumentų. Estija perspėja savo piliečius nevykti į Rusiją dėl galimo sienų uždarymo. Kremlius kaltinimus neigia, tačiau Rusijos sąjungininkė Baltarusija 2021 metais buvo apkaltinta panašia taktika prieš Lenkiją ir Lietuvą.

 

Estija ir Suomija suteikė reikšmingą paramą Ukrainai kare su Rusija. Jie suteikė Ukrainai karinę, finansinę, humanitarinę ir diplomatinę pagalbą. Estija ir Suomija suteikė Ukrainai milijonus eurų humanitarinės pagalbos. Šia pagalba buvo siekiama paremti pabėgėlius iš Ukrainos, taip pat teikti pagalbą Ukrainoje likusiems žmonėms. Estijos ir Suomijos parama Ukrainai yra svarbus indėlis į Ukrainos kovą už nepriklausomybę ir laisvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(223)
(12)
(211)

Komentarai ()