Važiavo trofėjiniu automobiliu. Skelbiamos Rusijos generolo Zavadskio mirties aplinkybės  ()

Automobilį, kuriuo važiavo generolas, okupantai apšaudė minosvaidžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generolas majoras Vladimiras Zavadskis, buvęs Rusijos 14-ojo armijos korpuso vado pavaduotoju, žuvo prieš kelias dienas užnugaryje, toli nuo fronto linijos, kai jį susprogdino Rusijos mina. Rusijos „Telegram“ kanalas „Kremlevskaja tabakerka“ pasakoja apie generolo žūtį.

Visuomenė, remdamasi šaltiniais Rusijos Federacijos Gynybos ministerijoje ir Generaliniame štabe, rašo, kad aukščiausio karininko žūtis buvo „visos tragiškų klaidų ir sutapimų grandinės rezultatas“.

Pranešama, kad generolas Zavadskis „dėl kol kas neaiškių priežasčių“ kartu su dar trimis kariškiais nusprendė pasivažinėti trofėjiniu automobiliu, apie kurį esą niekam nepranešė. „Priešo“ automobilį pastebėjo rusų minosvaidininkai. Jie nusprendė, kad automobiliu vyksta Ukrainos diversantų grupė, ir nusprendė jį sustabdyti. Rusų kareiviai greitai nukreipė į automobilį minosvaidžio ugnį.

 

Generolo ir visų automobilyje buvusių laimei Rusijos Federacijos kariai nepataikė. Tačiau ši „laimė“ truko neilgai.

„Pats vairavęs generolas susinervino ir bandė greitai pasišalinti iš ugnies zonos. Galų gale automobilis įvažiavo į Rusijos minų lauką ir ten sprogo. Žuvo Zavadskis ir dar du kariai, kitas karininkas, kuris buvo automobilyje buvo sužeistas“, – praneša „Kremlevskaja tabakerka“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(205)
(6)
(199)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()