[ŽT] „Kita auka bus...“ Kam Lavrovas pažadėjo Ukrainos likimą (Video)  ()

Atitinkamą pareiškimą Lavrovas padarė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ministrų susitikime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas paskelbė Moldovą „kita auka“ Kremliaus konfrontacijoje su Vakarų šalimis. Atitinkamą pareiškimą jis padarė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ministrų susitikime.

Savo kalboje Lavrovas, be kita ko, palietė Padniestrės konflikto sprendimo klausimą ir apkaltino Vakarus nenoru įgyvendinti Rusijos pasiūlyto „Kozako memorandumo“, kuris neva galėjo išspręsti problemą „prieš 20 metų“.

„Tuomet NATO ir ES Briuselis be ceremonijų torpedavo Kišiniovo ir Tiraspolio jau pasirašytą dokumentą. O dabar žudo „5+2 formatą“ – paskutinį dalyką, kuris lieka iš bendrų pastangų siekiant Padniestrės sureguliavimo. Tiesą sakant, Moldova ruošiasi tapti kita auka hibridiniame kare, kurį Vakarai pradėjo prieš Rusiją“, – sakė S. Lavrovas.

 

Vadinamasis „5+2 formatas“ yra tarptautinė derybų grupė, sukurta 2005 m. taikiam Padniestrės konflikto sprendimui. „Penketukas“ čia koduoja konflikto šalis (Moldovą ir apsišaukėlišką Padniestrę) bei derybų tarpininkus (Rusiją, Ukrainą ir ESBO). „Du“ yra stebėtojai, atstovaujami Europos Sąjungos ir JAV. Paskutinis tokio formato derybų raundas įvyko 2021 m. birželio mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(25)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: