JAV parodė naikintuvą F-35 su paslaptinga veidrodine danga ant uodegos. Kas tai? (Foto)  ()

Kartkartėmis JAV kariuomenė išbando įvairias eksperimentines F-35C lėktuvų dangas. Jų tikslas – sumažinti naikintuvo matomumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant USS „Abraham Lincoln“ lėktuvnešio nufotografuotas naikintuvas F-35C su neįprasta veidrodine danga. Apie tai praneša „The War Zone“.

JAV kariuomenė toliau eksperimentuoja mažindama orlaivių matomumą, greičiausiai infraraudonųjų spindulių spektre. Pirmą kartą F-35C buvo nufotografuotas su veidrodiniais elementais ant uodegos.

Priklausomai nuo žiūrėjimo kampo, danga dramatiškai keičiasi nuo nepermatomos iki skaidrios. Ji taip pat keičiasi nuo tamsių iki blizgių elementų ir atrodo, kad yra pagaminta iš trijų skirtingų medžiagų.

Pažymima, kad įdomiausias padalinys, kuriam priklauso F-35, yra VFA-125 Rough Raiders eskadrilė. Ji įsikūrusi Lemoore oro pajėgų bazėje ir apmoko karinio jūrų laivyno ir jūrų pėstininkų korpuso įgulas valdyti naikintuvą. Tai yra, neįprastas F-35C nepriklauso bandomajai ar fronto eskadrilei. VFA-125 orlaiviai galėtų būti naudojami norint išbandyti naują dangą sunkiomis sąlygomis ir rinkti duomenis.

 

Tačiau yra ženklų, kad nauja danga bus montuojama ir kituose parko orlaiviuose. Štai kodėl veidrodinė dalis gali turėti tris skirtingas dangas, kad būtų galima palyginti jų charakteristikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(4)
(42)

Komentarai ()