„Zelenskiui nepavyks amžinai meluoti, jis už viską sumokės“  (4)

Kyjivo meras Vitalijus Kličko mano, kad vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas buvo sąžiningas ir nuoširdžiai išanalizavo situaciją fronte prieš paskelbdamas, kad kontrpuolimas stringa, todėl kritika jo atžvilgiu yra nepelnyta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina, priešingai nei Rusija, yra normali šalis, todėl politinės rietenos ten yra kasdienybė. Rusijoje visi turi pritarti tai pačiai linijai, o laisvose šalyse vyksta nesutarimai. Tik Ukrainai jie skaudūs, nes vyksta karo metu.

Kličko dabar teigia, kad palaiko Zalužną. „Jis pasakė tiesą. Kartais žmonės nenori girdėti tiesos. Bet galų gale jis yra atsakingas. Jis paaiškino kokia situacija yra šiandien. Žinoma, mes galime euforiškai meluoti savo žmonėms ir savo partneriams. Tačiau mes negalėsime to daryti amžinai. Kai kurie mūsų politikai kritikavo Zalužną už šiuos aiškius žodžius – tai nesąžininga. Aš esu jo pusėje“, – sakė Kličko.

Kyjivo meras pažymėjo, kad jo nestebina sumažėjęs prezidento Volodymyro Zelenskio populiarumas.

„Žmonės mato, kas yra efektyvus, o kas ne. Buvo ir yra daug lūkesčių. Zelenskis sumokės už padarytas klaidas“, - sakė Kličko.

Kličko patikslino: „Žmonės stebisi, kodėl mes nebuvome geriau pasiruošę šiam karui. Kodėl Zelenskis iki paskutinės minutės neigė, kad jis įvyks. Arba kodėl rusai taip greitai pasiekė Kyjivą“.

Kartu Kyjivo meras pabrėžė, kad kol Rusija kariauja prieš Ukrainą, prezidentas atlieka svarbią funkciją ir turi būti palaikomas, tačiau „karo pabaigoje kiekvienas politikas bus atsakingas už savo sėkmes ir nesėkmes. Be to, Kličko patikino, kad nemano, kad teisinga kalbėti apie kažkokia prezidentines ambicijas tuo metu, kai Ukraina kovoja dėl savo egzistavimo.

 

Kalbėdamas apie korupciją Ukrainoje, sostinės meras pažymėjo, kad kovai su ja reikia „europinių įstatymų ir europinio gyvenimo lygio“. Jo nuomone, Ukrainos atkūrimas turėtų apimti ne tik sugriautų namų ir tiltų atstatymą, bet ir teismų sistemos, administracijos bei politikos reformas.

(261)
(45)
(216)

Komentarai (4)