„Karo kaina nebesvarbu. Dabar tik pergalė!“ Situacija keičiasi iš esmės. Heraščenko skelbia, kas nutiko  ()

Rusija Afganistane per 10 metų neteko 15 tūkstančių karių. Pirmajame Čečėnijos kare per du metus žuvo 5-14 tūkstančių rusų (priklauso nuo to, kas skaičiuoja). Ukrainoje rusai netenka šimtų tūkstančių žmonių, bet sustoti neketina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenko teigia, kad Ukraina ir jos partneriai vylėsi, kad yra riba, už kurios nuostoliai Rusijai taps nepriimtinais. Tai yra, Rusija nuspręs, kad jau žuvo per daug žmonių, karas yra per brangus ir metas ieškoti išeičių. Tačiau rusai neprotestuoja, o Putinas net negalvoja apie karo užbaigimą ir pasitraukimą.

„Kremliaus režimas daugiausia rinko ir verbavo vyrus iš vargingesnių Rusijos visuomenės sluoksnių, kur žmogaus gyvybė yra ne tokia vertinga kaip nemokamas „Lada“ automobilis“, - paaiškino Heraščenko.

Tačiau Rusija nesustos nepaisydama nuostolių ir sankcijų. Rusai neprotestuos, nes žuvusieji artimieji jiems nerūpi. „Kremliaus režimo logika visiškai kitokia. Nėra „priimtinos“ ar „nepriimtinos“ kainos, yra tik pergalė arba pralaimėjimas. Kremlius nusprendė, kad laimėti karą yra vienintelis būdas dabartiniam režimui išlaikyti valdžią, o viršūnėje esantiems žmonėms išlikti gyviems ir laisviems“, teigia Heraščenko.

Tai ką dabar daryti Ukrainai ir partneriams? Heraščenko išvardino pagrindines užduotis:

  • Toliau mašinti Rusijos karinį potencialą. Tam Ukraina turi gauti viską, ko jai reikia, be teritorinių smūgių apribojimų ir kitų nesąmonių.
  • Stiprinti sankcijas ir padaryti taip, kad neliktų spragų joms apeiti.

 

„Ukrainos pergalė turi reikšti Rusijos pralaimėjimą, o ne atgrasymą. Tai esminis paradigmos pokytis, kuris leistų tvariai užbaigti šį karą, o ne tik paliaubomis atkurti Rusijos karinį potencialą“, - teigia Heraščenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(97)
(2)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: