„Tai GALI PABAIGTI Amerikos, kaip supervalstybės, dienas.“ Skelbiamas didžiulis smūgis JAV (Infografikas)  (1)

„Kinijos lyderiai suprato, kad nesugeba net tiksliai nustatyti JAV lėktuvnešių buvimo vietos netoli Taivano, visų pirma dėl technologinių apribojimų. Dabar tai gerokai pasikeitė.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinės žiniasklaidos strategas Chuck Callesto soc. tinkle „X“ dalinasi įžvalgomis apie mirtiną smūgį JAV.

„Kinijos Perl Harboro stiliaus ataka GALI PABAIGTI Amerikos, kaip supervalstybės, dienas.

Pasak ekspertų, KINIJA mano, kad norint sėkmingai įsiveržti į Taivaną, ji turi smogti Amerikai staigiu, intensyviu puolimu, panašiu į Perl Harboro puolimą.

Kai Amerika prisimena 82-ąsias Japonijos imperijos atakos prieš Perl Harborą metines, JAV kariuomenė vėl susiduria su didele Azijos grėsme.

Yra daug įrodymų, leidžiančių manyti, kad kilus konfliktui su Jungtinėmis Valstijomis, Kinija gali imti taikyti strategiją, primenančią Japonijos, siekdama greitos, ryžtingos pergalės.

Tai greičiausiai apimtų modernizuotą taktiką: staigus, didžiulis puolimas, galintis per kelias valandas padaryti žalą daugumai JAV karinių išteklių Indo-Ramiajame vandenyne, o tai gali reikšti reikšmingus pasaulinės galios dinamikos pokyčius.

Deja, nepaisant šios galimos grėsmės supratimo, Bideno administracija padarė mažai pažangos kovodama su ja.

 

Norint tai geriau suprasti, reikia pažvelgti į praeitį.

Dešimtajame dešimtmetyje Kinija ėmė telkti dėmesį į JAV karinės įtakos Azijoje atsvarą. Tuo metu Pekinas pripažino savo nesugebėjimą veiksmingai nukreipti arba neutralizuoti JAV bazes Azijoje arba galingus karo laivus, saugančius svarbius jūrų kelius ir prekybą visame Ramiajame vandenyne.

Šis trūkumas išryškėjo per Taivano sąsiaurio krizę 1990-ųjų viduryje.

Kinijos lyderiai suprato, kad nesugeba net tiksliai nustatyti JAV lėktuvnešių buvimo vietos netoli Taivano, visų pirma dėl technologinių apribojimų.

Dabar tai gerokai pasikeitė“, – rašo Chuck Callesto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(15)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)