„Pirmojo veiksnio Rusija kol kas neturi.“ Skelbiama, kada įvyks karas Šiaurėje  ()

Karas Ukrainoje vėl gali išplisti ne tik rytuose ir pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Oleksandras Musijenko paaiškino, kokiomis sąlygomis karas gali išsiplėsti į Ukrainos šiaurės rytus, t. y. Charkivo ir Sumų sritis.

Šiandien Rusija nėra pajėgi vykdyti plataus masto puolamųjų operacijų, pareiškė Karo ir teisės studijų centro vadovas Oleksandras Musijenko. Interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ Anastasijos Fedor interviu karo ekspertas sakė, kad artimiausioje ateityje Rusijos kariuomenė galės įžengti į šiaurės rytų Ukrainą tik esant trims sąlygoms.

Pirmoji sąlyga: Rusija tikrai sugebės padidinti ginkluotės gamybą ne tik tam, kad atkurtų savo poreikius, bet ir tam, kad galėtų suformuoti naujas puolamąsias grupuotes.

Antroji sąlyga: Ukraina nedarys nieko. Ir trečioji sąlyga: Vakarai neteiks Ukrainai jokios paramos.

„Visi trys iš šių veiksnių turi sutapti“, - pažymėjo O. Musijenko. - „Pirmojo veiksnio Rusija dabar neturi. Antrojo taip pat nėra, nes Ukraina nusprendė statyti daugiau įtvirtinimų, o tai reiškia, kad darbai šia kryptimi vyksta. Be to, vykdomi įvairūs ginkluotės projektai.“

 

Pasak karo eksperto, 2024-2025 m. Europoje ir Jungtinėse Valstijose įvyks gynybos pramonės šuolis. Ir ginklų galiausiai bus daugiau. Visų pirma tai prognozuoja Stokholmo taikos tyrimų institutas.

„Ir Ukraina taip pat bus priversta ieškoti sprendimų, kaip pagaminti daugiau ginklų“, - prognozavo O. Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(5)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: