„Mes neklausiame, kas jeigu – klausiame kada“. Estija ruošiasi Rusijos invazijai  ()

Estijos gynybos pajėgos įsitikinusios, kad bus priverstos gintis nuo Rusijos ginkluotųjų pajėgų. Šalis jau dabar skundžiasi Maskvos organizuojamu migrantų srautu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijoje, vykstant plataus masto karui Ukrainoje, buvo pradėta ruoštis Rusijos invazijai. Tai teigiama „Express“ straipsnyje.

Estijoje gyvena tik 1,3 milijono žmonių, o jos kariuomenę sudaro maždaug 4000 aktyvių karių ir 37000 rezervistų. Tačiau šalyje taip pat yra savanorių sukarintų vienetų, kurie yra Estijos gynybos pajėgų (EDL) dalis. Žiniasklaidos duomenimis, jų yra 43 000 kovotojų. Šių formuočių vadovai įsitikinę, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazija – tik laiko klausimas.

Rusija nori padidinti savo galią. Mano nuomone, kita invazija įvyks. Mūsų bendruomenėje mes neklausiame, kas jeigu – klausiame kada“,  – sakė EDL leitenantas ir štabo viršininkas Christianas Kaup.

Jam pritaria ir vadas Arto Reimma. Kariškių nuomone, estai turėtų būti pasirengę gintis.

Be nerimo dėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazijos, Estija turi problemų su migrantais. Vos per savaitę į Rusiją buvo grąžinta apie 30 žmonių, daugiausia somaliečių ir sirų. Visi jie prašė prieglobsčio šalyje.

 

Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras įsitikinęs, kad migrantų srautą organizavo Maskva.

„Rusijoje yra iki 10 kilometrų pasienio zona, į kurią be FSB leidimo įvažiuoti negalima. Ir taip atsitiktinai visi šie šimtai migrantų žiemą su dviračiais atsiduria tame pačiame Suomijos sienos kirtimo punkte. Rimtai?“, – pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(7)
(53)

Komentarai ()