[ŽT] Ukrainoje atkurtas unikalus tankas „Object 14“. Kas žinoma (Foto)  ()

Slaptas Charkivo traktorių gamyklos projektas buvo atkurtas po okupantų raketų atakos ir tarnauja vienoje iš ginkluotųjų pajėgų brigadų, tvirtina Ukrainos „Telegram“ kanalai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos „Telegram“ kanalais buvo išplatinta unikalaus tanko nuotrauka – tai tankas „Object 14“. Teigiama, kad jis buvo restauruotas ir tarnauja kariuomenėje. Tai pranešė tankų istorikas Andrijus Tarasenko.

Sovietų Sąjunga norėjo pradėti eksploatuoti lengvą amfibinį tanką. Iš kelių projektų arčiausiai įgyvendinimo buvo Charkivo traktorių gamyklos projektas. Tanko kūrimas prasidėjo aštuntajame dešimtmetyje. Charkivas sukūrė naują važiuoklę ir pasiūlė dvi versijas su 125 mm ir 152 mm pabūklu.

Rusai sukūrė tanką „Sprut-S“, Volgogrado traktorių gamykla sukūrė net nedidelę mašinų seriją. Tačiau iki šiol jis nepasirodė mūšio lauke. Charkivo plėtra pasirodė daug kompaktiškesnė. Dabar „Object 14“ buvo restauruotas ir grąžintas naudoti.

 

„Šaltojo karo metais buvo manoma, kad jis kirs Dnieprą ir pramuš NATO gynybą. Tačiau šiais laikais po Rusijos raketų atakos jis buvo aptiktas po griuvėsiais, tankas buvo restauruotas ir dabar tarnauja Ukrainos pajėgose. Pabūklas ir kiti komponentai yra identiški tankui T-64“, – be jokio konteksto teigia vienas iš Rusijos „Telegram“ kanalų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()