[ŽT] „Jie ne šiaip sau subyrės. Ten bus globalių problemų.“ Prognozė Rusijai po karo  ()

Rusijos laukia juodos dienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos laukia blogesnė ateitis nei Rusijos imperijos po pralaimėjimo Japonijai ar Sovietų Sąjungos po pralaimėto karo Afganistane.

Tokią nuomonę interviu leidiniui „Espreso“ išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų savanoris, istorikas pagal specialybę Oleksijus Čirnijus.

Jo teigimu, tai, kas dabar vyksta Rusijai kariaujant Ukrainoje, turi analogijų su tuo, ką rusai patyrė per kitus Maskvos pralaimėtus karinius konfliktus.

„Rusų-japonų karas. Jie pralaimėjo tą karą, ir jų valstybė žlugo. Afganistanas. Jie jį pralaimėjo, ir ji [Sovietų Sąjunga] žlugo. Ir šį karą [su Ukraina] jie taip pat pralaimės“, - vardijo Oleksijus Čirnijus.

Tačiau istorikas mano, kad dabartinis Rusijos vykdomas karas turi svarbų niuansą.

 

„Yra vienas skirtumas. Afganistanas ir Rusijos-Japonijos karas – tai lokalūs karai, susiję tik su savo valstybe ir mažomis valstybėmis, su kuriomis jie kariavo. O dabar karas yra visai kitokio pobūdžio. Ir, švelniai tariant, manau, kad po to, kai mes laimėsime, jie ne šiaip sau subyrės. Jie turės kur kas daugiau globalių problemų. Jie turės. Ne mes“, - apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(9)
(137)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: