[ŽT] Karas atšaukiamas. Venesuela pakeitė savo nuomonę. Kas vyksta  (1)

Venesuela ir Gajana susitarė nenaudoti jėgos, kad išspręstų teritorinį ginčą dėl mineralų turtingo Esekibo regiono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gajana ir Venesuela jokiomis aplinkybėmis tiesiogiai ar netiesiogiai negrasins ar nenaudos jėgos viena prieš kitą, įskaitant tas, kurios kyla dėl esamų nesutarimų tarp dviejų valstybių“, – sakoma bendrame Gajanos prezidentų Irfaano Ali ir Venesuelos prezidento Nicolas Maduro pareiškime.

Abu prezidentai susitiko Sent Vinsente ir Grenadinuose.

Šalys taip pat susitarė visus nesutarimus spręsti pagal tarptautinę teisę. Be to, Venesuela ir Gajana pažadėjo susilaikyti nuo konflikto eskalavimo ir bendradarbiauti, kad išvengtų incidentų, kurie „prisideda prie įtampos“ tarp šalių. Jos išreiškė savo įsipareigojimą „užtikrinti gerą kaimynystę, taikų Lotynų Amerikos ir Karibų jūros šalių sambūvį ir vienybę“.

 

Tačiau šalys nesutarė dėl klausimo, ar Tarptautinis baudžiamasis teismas dalyvaus sprendžiant teritorinį ginčą. Gajana to reikalauja, tačiau Venesuela nepripažįsta jo jurisdikcijos. Per tris mėnesius Brazilijoje turėtų įvykti naujas abiejų šalių atstovų susitikimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)