Velniop saugumą! Rusija rado sprendimą savo aviacijos problemoms  ()

Rusija planuoja įsigyti atsarginių dalių lėktuvams Afrikoje ir Azijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos oro transporto įmonių asociacija, kuriai priklauso didžiausios Rusijos oro linijos, pasiūlė Federalinei Oro Transporto Agentūrai („Rosaviacijai“) įtraukti Indoneziją, Etiopiją, Honkongą, Singapūrą, Pietų Korėją, Malaiziją ir Pakistaną į šalių, iš kurių galima pirkti atsargines lėktuvų dalis, sąrašą. Dėl Rusijai taikomų sankcijų, Rusijos oro linijos negali įsigyti originalių atsarginių dalių ir orlaivių gedimai dažnėja.

„Šios valstybės ir jų aviacijos administracijos turi aukštus ICAO (Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos) auditų rezultatus, kurie rodo tinkamą skrydžių saugos sistemos organizavimą“, – rašoma Rusijos oro transporto įmonių asociacijos laiške.

„Rosaviacija“ su sąrašo atnaujinimu sutinka, bet anksčiau nebendravo su tų šalių aviacijos institucijomis, todėl kažin, ar kas nors iš to išeis. Aišku, Rusiją labiausiai domina „Boeing“, „Airbus“, „Bombardier“ lėktuvų dalys, kurių gauti sunkiausia. Prieš užpuldama Ukrainą Rusija šių lėktuvų dalis pirko iš JAV, ES, Kanados, Bermudų ir Airijos. Vėliau tas patvirtintas sąrašas buvo išplėstas - į jį įtrauktas Iranas, Egiptas, Uzbekistanas, Izraelis, Meksika, Turkija, Indija, Brazilija, Kinija, Jungtinė Karalystė, JAE, Jordanija, Tailandas, Aruba ir Pietų Afrikos Respublika. Tai nereiškia, kad tų šalių kompanija sutiks parduoti dalių - tiesiog Rusijos kompanijos dabar turi teisę jų prašyti.

(10)
(29)
(-19)

Komentarai ()