Kiek tęsis karas? Budanovas skelbia šokiruojantį pareiškimą (Video)  ()

Įvairių ekspertų prognozės: kiek tęsis karas Ukrainoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsus Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovo Kyrylo Budanovo pareiškimas sukrėtė Ukrainos visuomenę. Jis atsakė, ar Rusija yra pasirengusi kovoti ateinančius dvejus metus.

Ką tiksliai pasakė vyriausiasis Ukrainos žvalgybos pareigūnas ir kokios karo prognozės sukrėtė soc. tinklus, pasakojama išskirtinėje TSN publikacijoje.

Budanovas sukėlė šoką

Rusijos Federacija dabar neplanuoja kariauti 2025 metais, sakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kyrylo Budanovas. Tai jis pareiškė diskusijoje „2024: iššūkiai ir perspektyvos“. Anot jo, bent jau kol kas Rusijos Federacija neketina kariauti dar vienerius metus.

„Vienintelis dalykas, kurį galiu jums pasakyti, yra tai, kad Rusijos Federacija šiuo metu neplanuoja kariauti 2025 m. Galbūt iki 2024 m. pabaigos, jei niekas nepasikeis, jie tai pakoreguos. Tačiau kol kas jie tokių planų neturi“, – pažymėjo Budanovas.

Resursų problema

Vadovas pridūrė, kad Rusijos okupacinė armija turi problemų su resursais. Kariauti Maskvai jau beveik dvejus metus kainuoja labai brangiai. Įdomu, kada jie supras, kad Rusija – ne guminė? Net ir su jos atrodytų „neribotais ištekliais“. Nors kam tai rūpi? Žmonių daug. Jie gyvena be elektros, dujų, tualetų namuose ir kitų civilizacijos privalumų. Jie ir toliau taip gyvens, nes visi pinigai atitenka karui su Ukraina.

„Ir resursai ten neriboti. Gal skamba šiek tiek grubiai, bet mes kovojame už svetimas lėšas, o jie už savo. Ir pinigus jie skaičiuoja, nors ir atrodo, kad ne. Ir jie yra labai išrankūs“, – sakė Budanovas.

Grėsmės iš Rusijos

Įdomią nuomonę dėl karo tęsimo ir vadinamojo Rusijos „pergalės plano“ išsakė politikos ir karo analitikas Jevhenij Dikij.

Dikij kalbėjo ir apie agresoriaus grasinimus ir galingą informacinę kampaniją, kurią Rusija vykdo prieš Ukrainą ir Kyjivo Vakarų partnerius.

 

Agresoriaus planas

Be to, Dikij, skirtingai nei Budanovas, perspėja apie klastingą agresoriaus planą, susijusį su 2025 m. Jis pažymi, kad tada Rusija turės ir jėgų, ir išteklių pasauliniam smūgiui. Tai paaiškina, kodėl 2025-ieji gali būti lemtingi Ukrainai.

Karo prognozės

BILD karo analitikas Julian Röpcke skelbia dar baugesnes prognozes dėl Rusijos karo prieš Ukrainą tęsimo. Jis pažymi, kad Rusija ketina pratęsti karines operacijas Ukrainoje iki 2026 m.

„Remiantis šia informacija, Rusijos valdžia tikisi sumažėjusios Vakarų paramos Ukrainai, taip pat taikos derybų imitacijos, siekdamos suklaidinti pasaulio bendruomenę dėl Rusijos „taikių ketinimų“. Realiai Kremlius neplanuoja jokių paliaubų ir kuria naują vidutinės trukmės karo Ukrainoje planą“, – rašo „Bild“.

10 metų karo?

 

Neramina atsargos pulkininko Romano Svitano prognozės apie karo padėtį, kuri Ukrainoje gali tęstis dar 10 metų. Jis aiškina, kad tokia padėtis Ukrainoje išliks tol, kol Rusijos Federacija subyrės. Tai reiškia, kad Ukraina turės išlaikyti kariuomenę koviniame režime.

Karo prognozės

Vakarų žiniasklaidoje pasigirsta ir paniškų pareiškimų. Taigi amerikiečių leidinys „The Wall Street Journal“ teigia, kad Ukraina jau priversta pereiti į gynybą. Tai išprovokavo ne visai sėkmingas vasaros kontrpuolimas ir Vakarų ginklų tiekimo problemos. Tai turi būti padaryta siekiant sustabdyti tolesnį Rusijos agresoriaus veržimąsi į priekį. Jei viskas klostysis gerai, Ukraina vėl galės pulti 2025 metų pavasarį.

CNN rašo  apie karinius įvykius, kurie gali įvykti Ukrainoje artimiausiu metu.

Leidinys rašo, kad 2024-ųjų pavasaris gali tapti potencialiai svarbia konflikto faze. Pavasarį bus dislokuoti pirmieji Ukrainos F-16, taip pat galbūt daugiau ATACMS ir kitų ilgesnio nuotolio raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: