Kiek civilių liko Avdijivkoje: ne visi nori išvykti  ()

Avdijivkoje, kuri yra beveik visiškai sugriauta, vis dar yra nemažai civilių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkoje, Donecko srityje, šiuo metu yra likę 1230 žmonių. Ir norinčių išvykti iš miesto mažėja, teigia miesto gynėjų vadas Vitalijus Barabašas.

„Vakar pavyko evakuoti 5 žmones. Šiandien ryte mieste liko 1230 žmonių. Žinoma, tai yra daug. Pastaruoju metu pastebime norinčiųjų išvykti mažėjimą. Vidutiniškai 3-6 žmonės per dieną dabar sutinka išvykti“, – pažymėjo Barabašas.

Jis pažymėjo, kad Avdijivkos gyventojai dabar gyvena daugiabučių ir privačių namų rūsiuose. Pasitaiko pavienių atvejų, kai gyventojai lieka savo butuose.

„Priešas vykdo daugybę veiksmų mūsų kryptimi. Tai – dešimtys atakų per dieną, bet mūsų vaikinai neleidžia jiems kur nors įsitvirtinti. Jei jiems ir pavyksta kur nors šiek tiek pasistūmėti į priekį, tada iškart panaudojama artilerija, minosvaidžiai ir raketinė artilerija. Tai yra, priešas nepasiekia rimtos konsolidacijos. Gynybos linija aplink mūsų miestą laikosi“, - pridūrė Barabašas.

 

Barabašas taip pat sakė, kad mūšiuose už miestą priešas naudoja daug vadinamųjų „mėsos šturmų“. Tai - beviltiški puolimai, kurių metu žūsta daug rusų. Rusija tokiais nepaliaujamais šturmais tikisi išvarginti ukrainiečių gynybą.

(6)
(0)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: