Situacija pasikeis. „2024 m. viskas bus dešimt kartų greičiau ir linksmiau.“ Optimistinės naujienos Ukrainai  ()

Daugybė veiksnių rodo, kad padėtis Ukrainoje gali smarkiai pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė priežastis, dėl kurios Ukrainos gynybos pajėgos nepasiekė didelės sėkmės išlaisvinant 2023 m. okupuotas teritorijas, yra tolimojo nuotolio ginklų ir aviacijos trūkumas. Ukrainos gynėjai iš esmės turėjo tenkintis ginklais, kurių veikimo nuotolis neviršijo 25 kilometrų – būtent tiek jie galėjo pasistūmėti į priekį.

Tačiau 2024 m. padėtis gali iš esmės pasikeisti. Labai tikėtina, kad Ukraina gaus ir tolimojo nuotolio sistemas, ir aviaciją. Ir tada „viskas bus greičiau ir smagiau“.

Tokią nuomonę išskirtiniame interviu OBOZ.UA išsakė lakūnas-instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas.

Leidinys pasiteiravo R. Svitano, kiek realios yra vokiečių leidinio „Welt“ prognozės dėl 2024 m. kontrpuolimo, kuris turėtų būti didelio masto dėl aviacijos. Atsargos pulkininkas buvo optimistiškas šia tema: „Taip, tai viena iš pagrindinių šiandienos krypčių. Optimalus kovinių operacijų variantas yra būtent su aviacijos parama. Ir mes galime turėti tokią paramą. Be aviacijos nėra prasmės judėti į priekį. O kai tik ateis aviacija, viskas bus smagiau.

 

„Kodėl mums nepavyko 2023 m.? Tik todėl, kad neturėjome tolimojo nuotolio ginklų. Mums nedavė raketų, nedavė lėktuvų. O tai reiškia, kad galėjome žengti į priekį tik mūsų turimų ginklų koviniu spinduliu. Tai artilerija, 15-25 kilometrų spinduliu. Būtent tokiu atstumu mes ir žengėme į priekį. O toliau galime judėti tik turėdami pakankamai daug lėktuvų. 2024 m. išspręsime šiuos klausimus. Manau, kad mums bus suteikta aviacija, o su ja viskas bus greičiau ir smagiau – tvarkingai. Greitis bus dešimt kartų didesnis, ir nuostoliai – dešimt kartų mažesni“, - užbaigė R. Svitanas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: