„1 000 000. Iš kur jie ateis?“ Butusovas skelbia apie grandiozinį Ukrainos planą  ()

Žurnalistas pakomentavo didįjį Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pažadą, pakeisiantį karo eigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis per savo didžiąją spaudos konferenciją pažadėjo 2024 m. FPV dronų gamybą padidinti iki 1 mln. vienetų. Tai labai sunki užduotis, perspėjo žurnalistas Jurijus Butusovas.

Detales jis išsakė savo „Telegram“ tinklaraštyje.

Pasak jo, pagrindinė smogiamųjų FPV bepiločių orlaivių gamybos Ukrainoje problema yra ta, kad trūksta dalių, reikalingų norint bepilotį orlaivį paversti smogiamuoju variantu.

„1 mln. smogiamųjų FPV bepiločių orlaivių yra realu. Tačiau iš kur bus paimta 1 mln. kovinių dalių ir 1 mln. detonavimo plokščių jiems gaminti?“, - klausia žurnalistas.

Jis pažymėjo, kad, oficialiais duomenimis, gruodžio mėn. pagal vyriausybės užsakymus pagaminta 50 000 FPV bepiločių orlaivių. Tuo pat metu didžiąją dalį į frontą patenkančių dronų vis dar nuperka savanoriai.

J. Butusovas patikslino, kad norint padidinti dronų gamybą būtinos dvi sąlygos: geras finansavimas ir administravimas. Ukraina jau turi tam pajėgumų, be to, buvo dirbama su kiniškų komponentų naudojimu.

„Silpnoji bepiločių orlaivių programos vieta yra amunicija ir detonatoriai... Mums reikia didelio kiekio amunicijos: paruoštų kovinių formuojamųjų ir skeveldrinių granatų dalių. Jas reikia užsakyti iš anksto. Tai nebuvo padaryta“, - sakė J. Butusovas.

 

Ypatinga problema, pasak jo, yra sprogmenų detonavimo plokštės, dėl kurių trūkumo Ukrainos ginkluotosios pajėgos patiria nuostolių sprogstant saviems užtaisams.

„Mums reikia taktinės užtaiso amunicijos, t. y. bepiločių orlaivių, sukurtų pagal kovinį vienetą, kurių nereikia specialiai surinkti lauke, kurie būtų iš karto paruošti naudoti ir visiškai saugūs operatoriams“, - pabrėžė J. Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: