„Tylus žudikas“. Sužinota tik 2021 m. Kokį slaptą Kinijos monstrą nufilmavo kinų žvejai (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, „Type 039C“ gali turėti torpedas ir viršgarsines priešlaivines sparnuotąsias raketas YJ-18, kurių spindulys siekia iki 547 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvejai rytinėje Kinijos dalyje užfiksavo retą vieną iš naujai modernizuotų Kinijos povandeninių laivų. Filmuota medžiaga užfiksuota trečiadienį, gruodžio 20 d. Matyt, povandeninis laivas Type 039C išplaukė į jūrą dalyvauti pratybose. Apie tai praneša „Newsweek“.

Vaizdo įrašą apie povandeninį laivą, kurį Pentagonas priskiria Yuan klasei, svetainėje „Weibo“ paskelbė vartotojas iš Džedziango provincijos.

KLR karinis jūrų laivynas laikomas didžiausiu pasaulyje pagal skaičių ir toliau stato daugiau karinių ir komercinių laivų nei bet kuri kita šalis. Antvandeninis ir povandeninis laivynas auga ir, remiantis Centro komiteto generalinio sekretoriaus ir Kinijos Liaudies Respublikos prezidento Xi Jinpingo sprendimu, turėtų virsti modernia Kinijos galia, kuri dominuos pasaulyje iki dešimtmečio pabaigos.

Kinijos liaudies išlaisvinimo armija turi 17 Yuan klasės povandeninių laivų. Šios dyzeliniai-elektriniai laivai „laikomi vienais tyliausių žudikų“, pažymi publikacijos autoriai.

 

Type 039C yra povandeninis laivas, patobulintas slapta technologija, kuri sumažina aptikimo tikimybę. Pirmą kartą palydovinių vaizdų analitikai jį pastebėjo 2021 m. gegužės mėn. Ir tik kitų metų liepą Kinijos karinio jūrų laivyno vadovybė oficialiai pripažino, kad turi tokį laivą.

Type 039C dizainas nėra naujas, tačiau jame yra nemažai detalių, į kurias atkreipia dėmesį karo tyrinėtojai. Pasak OSINT analitiko H.I. Sutton, povandeninis laivas buvo suprojektuotas taip, kad nepatektų į radarus. Formos faktorius ir galimybė atremti radarus vidutiniais dažniais padidina grįžtamojo signalo laiką.

„Dabar jau gana aišku, kad išskirtinė Type 039C forma sukurta siekiant padidinti jo išgyvenamumą“, – pažymėjo Suttonas. Švedija taip pat kuria panašų povandeninį laivą, tačiau kiniškas Type 039C yra vienintelis eksploatuojamas.

 

„Weibo“ platformos komentatoriai pažymėjo, kad Type 039C greičiausiai ginkluotas torpedmis ir viršgarsinėmis priešlaivinėmiss sparnuotosiomis raketomis YJ-18, kurių veikimo nuotolis yra iki 547 km.

Tą dieną, kai socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas apie povandeninį laivą, KLR kariuomenė paskelbė pratybų metu darytas nuotraukas, tačiau nenurodė, kur jos vyksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()