„Rusijoje „laidojamas“ Šoigu.“ Kas nutiko  ()

Šoigu reitingai katastrofiškai krenta žemyn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per karą Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu reitingai, remiantis įvairiais VTsIOM skaičiavimais, krito du-tris kartus.

Rusijos gynybos ministerijos vadovas Sergejus Šoigu, kuris dešimtmečius buvo antras pagal populiarumą vyriausybės narys po Putino, per pragaištingą karinę kampaniją Rusijos Federacijai smarkiai prarado svorį gyventojų akyse. 2023 m. gruodį Sergejų Šoigu geriausiu metų politiku paskelbė tik 4% VTsIOM apklaustųjų. 2020 metais taip atsiliepė beveik 4 kartus daugiau – 15 proc., o pernai 10 proc.

Pasitikėjimas Rusijos kariuomene kaip institucija tradiciškai išlieka aukštas – virš 70 proc. Tačiau pasitikėjimas jo vadu Šoigu smarkiai sumažėjo: dabar juo pasitiki tik 8% rusų, o karo pradžioje, praėjusį pavasarį, juo pasitikėjo 21%.

2023 metų liepos pabaigoje sociologai užfiksavo dar mažesnį rezultatą – 6,9 proc. Įvertinimas šiek tiek pakilo tik po pagrindinio Šoigu kritiko ir oponento Jevgenijaus Prigožino nužudymo. Populiariu Z tinklaraštininku tapęs Igoris Girkinas-Strelkovas apkaltino Šoigu netinkamu savo profesijai, vadino jį faneros maršalu, kol tų pačių metų liepą buvo suimtas.

Nusivylimą Šoigu skatina mobilizacija be demobilizacijos, nuostoliai fronte, kariuomenės neefektyvumas ir apskritai užsitęsęs karas. Kartu Šoigu dažnai pagaunamas meluojantis: jis meluoja Putinui apie Ukrainoje užgrobtas žemes, padidindamas jų dydį ketvirtadaliu. Jis 32% sumažino Rusijos kariuomenės nuostolius, palyginti su skaičiais, kuriuos citavo pats Putinas. Gynybos ministerija savo ataskaitose nuolat meluoja apie Ukrainoje sunaikintą įrangą, kuri niekada nebuvo perduota Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tai pastebi net ištikimiausi Rusijai šaltiniai.

 

Apie Sergejaus Šoigu reitingus, remiantis įvairiais VTsIOM skaičiavimais, rašo „Telegram“ kanalas „Možem objasnit“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(8)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: