„Turime trauktis.“ Tai rimta. Skelbiamas košmaras prie Avdijivkos  ()

„Turėdamas pakankamai jėgų ir priemonių, generolas Tarnavskis spręs šį klausimą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas priminė, kad rusai 10 metų bandė užimti Avdijivkos pramoninę zoną. Ir, deja, tai okupantams pavyko padaryti.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš pramoninės zonos link Avdijivkos turėjo pajudėti į vakarus tik po to, kai priešas KAB (valdomos aviacinės bombos – red.) pagalba ją visiškai išvalė. „Tai yra, pramonės zonos kaip tokios jau nėra, ten tik plikas laukas, – sakė karo ekspertas. – Ir ši nauja siena mums yra gana nemaloni situacija“.

Kaip paaiškino pulkininkas, pramoninė zona yra dominuojantis aukštis, kuris net ir visiškai sunaikintoje vietoje kelia tam tikrą pavojų Ukrainos kariuomenei. Kitas aukštis yra pati Avdijivka. „Tai yra, dabar labai sunku išlaikyti gynybą žemumose, greičiausiai bus priimtas sprendimas trauktis į pačios Avdijivkos aukštumas“, - prognozavo Svitanas.

Pasak karo eksperto, pramoninė zona buvo savotiškas „prieškambaris“ į Avdijivką ir geras tramplinas norint pasiekti Jasinuvatos kontrolės postą.

 

Rusai neokupavo šios teritorijos tiesiogine to žodžio prasme, nes ten neįmanoma pasislėpti, aiškino Svitanas, tad kai tik bus priimtas sprendimas, eisime ne į pačią pramoninę zoną, o į Jasinuvatos kontrolės postą.

„Tai yra mūsų pagrindinė užduotis, - pabrėžė Svitanas. - Tai aukštuma, kuri dominuoja Makijivkoje, Jasinuvatoje, Donecko miesto šiaurėje ir šiaurės rytuose. Ir, turėdamas pakankamai jėgų ir priemonių, generolas Tarnavskis spręs šį klausimą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(19)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: