[ŽT] Peskovo misija nepavyko. „Putinas aklavietėje“  ()

„Neaišku, kokios jėgos gali pakeisti šią situaciją.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The New York Times“ paskelbė straipsnį, kuriame teigiama, kad, anot laikraščio šaltinių, V. Putinas duoda signalus Vakarų šalims pradėti derybas dėl ugnies nutraukimo.

Spaudos sekretorius Peskovas, žinoma, viską neigia. Bet į tai nereikėtų atsižvelgti – jei signalai tikrai duodami, tai karinė retorika neturėtų keistis.

Sunku pasakyti, ar „New York Times“ informacija yra teisinga, tačiau viena galima pasakyti tikrai: padėtis Ukrainoje yra aklavietėje. Putinas tikriausiai nemato jokių galimybių pakeisti situaciją pasiekus strateginę sėkmę. Gali būti, kad jis mano, kad Ukraina yra tokioje pačioje padėtyje.

Gali būti, kad V. Putinas skuba pasinaudoti palankiu momentu – Ukrainos kontrpuolimas nepasiekė strateginių tikslų, kyla sunkumų dėl Vakarų sąjungininkų karinio tiekimo.

Nepriklausomai nuo to, ką Putinas planuoja daryti, atrodo, kad situacija pajudėjo link fronto linijos stabilizavimo, „apkasų karo“, kaip dažnai vaizduojamas Pirmasis pasaulinis karas. Neaišku, kokios jėgos gali pakeisti šią situaciją.

 

Apie tai rašo šaltinis „SerpomPo“ „Telegram“ kanale.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(20)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: