[ŽT] „Tai nepriimtina!“ Maskva įsiutino Iraną  ()

Irano užsienio reikalų ministerija iškvietė Rusijos reikalų patikėtinį ir pareiškė protestą. Priežastis - Rusijos pritarimas pareiškimui su „nepalankia Iranui retorika“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Irano valstybinis leidinys „IRNA“.

Teheranas įsižeidė dėl Rusijos bendro pareiškimo, paskelbto po šeštosios Rusijos ir arabų šalių bendradarbiavimo forumo užsienio reikalų ministrų lygiu sesijos, turinio. Pareiškime raginama taikiai išspręsti Irano ir Jungtinių Arabų Emyratų konfliktą dėl trijų salų Persijos įlankoje.

Kalbėdami su Rusijos diplomatu, Irano užsienio reikalų ministerijos pareigūnai pažymėjo šalies teritorinį vientisumą, pabrėždami būtinybę gerbti suverenitetą ir teritorinį vientisumą, ir pabrėžė, kad trys Persijos įlankoje esančios salos amžinai priklauso Iranui.

 

„Irano Islamo Respublikos vyriausybė laiko nepriimtinomis bet kokias bet kurios šalies pretenzijas šiuo atžvilgiu“, - pareiškė Irano užsienio reikalų ministerija.

Pažymėtina, kad Iranas toliau aprūpina agresorę Rusiją smogiamaisiais bepiločiais orlaiviais „Shahed-131/136“, skirtais smūgiams Ukrainoje. Rusijos vadovybė planuoja šią įrangą dislokuoti mažiausiai dviejuose regionuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(18)
(1)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()