[ŽT] 98%. „Nenoriu girtis, bet galiu pasakyti, kad augame...“ Ką skelbia Rusijos ministras  ()

Rusijos Federacijos pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas pasigyrė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas interviu Rusijos žiniasklaidai gyrėsi, kad Rusija gamina daugiau ginklų nei Vakarai.

Nenoriu girtis, bet galiu pasakyti, kad augame ir pagreitinome gamybą anksčiau nei Vakarų šalys. Kitas klausimas – kiek iš principo truks šios lenktynės. Gyvename pagal valstybinę ginkluotės programą, plius ilgalaikę programą, kuri kitąmet turės būti patvirtinta 2025–2034 metų laikotarpiui. Dabar departamentai, pirmiausia Gynybos ministerija, Pramonės ir prekybos ministerija, aktyviai dirba tikrindami ir rengdami šiuos parametrus“, – pažymėjo jis.

Anot jo, Rusijai reikia išlaikyti tam tikrą gamybos tempą: „O kiek Vakarų šalys turi drąsos, nenorėčiau čia už jas atsakyti. Kol kas judame į priekį su tam tikra persvara“.

 

Manturovas pabrėžė, kad 2023 metais faktinė vyriausybinių užsakymų apimtis išaugo dvigubai, dabar ji įvykdyta 98% – tai rekordinis skaičius šiuolaikinėje Rusijos istorijoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(23)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: