„Hamas“ pradėjo šaudyti įkaitus. Košmaras požemiuose (Video)  ()

IDF iš požeminių tunelių gavo liūdnas žinias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio kariuomenė tęsia specialią operaciją Gazos Ruože prieš „Hamas“. Ji jau rado požeminį tunelį po miestu, taip pat penkių Izraelio įkaitų kūnus.

Spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai paėmė į nelaisvę 240 žmonių, iš kurių penki buvo rasti negyvi viename iš šių tunelių, praneša „Reuters“. Kalbame apie du Izraelio civilius ir tris karius. Dar praėjusią savaitę įkaitai buvo gyvi, o „Hamas“ kovotojai internete paskelbė filmuotą medžiagą iš tunelio.

Vėliau islamistai pripažino, kad tikrai nušovė tris įkaitus, tačiau dėl to kaltino Izraelio vyriausybę, kuri surengė sausumos operaciją Gazos Ruože. Tuo pat metu kai kurie „Hamas“ lyderiai teigia, kad dalis įkaitų žuvo dėl paties Izraelio atakų. Iki šiol įkaitais tebėra dar 129 žmonės.

Gruodžio 23 d. Izraelis prarado ryšį su penkiais įkaitais, kurie buvo laikomi viename iš požeminių tunelių. „Hamas“ kovotojai nusprendė apkaltinti Izraelio kariuomenę nužudžius 70 pabėgėlių, buvusių Al-Maghazi stovykloje Gazos Ruožo centre. Internete pasirodė filmuota medžiaga, kurioje palestiniečių greitosios pagalbos automobiliai veža iš stovyklos sužeistuosius.

 

IDF sakė patikrinsianti informaciją apie smūgį pabėgėlių stovyklai. Yra žinoma, kad kovotojai dažnai užsiima falsifikacijoms, internete skelbia savadarbius vaizdo įrašus ir nuotraukas apie tariamus Izraelio smūgius civiliams Gazos Ruožo gyventojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(7)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()