„Nenumušamos, analogų neturinčios“ rusų raketos. Kur jos dingo?  ()

Sėkmingos atakos prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną yra ta priežastis, kodėl raketų atakų prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą šią žiemą buvo tiek nedaug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos saugumo ekspertas ir buvęs užsienio žvalgybos vadovas Raineris Saksas pabrėžia, kad Kremlius taikinius daugiausia bandė bombarduoti Irano tiekiamais sprogstamaisiais bepiločiais orlaiviais. Beveik visi jie buvo numušti.

„Dabartiniu žiemos sezonu jie nesugebėjo padaryti didelės žalos“, - ERR sakė R. Saksas.

Pasak jo, šio reiškinio priežastis – raketų trūkumas Rusijoje. Dalį atsargų būtina palikti rezerve netikėtoms situacijoms.

Tikslus raketų gamybos kiekis nežinomas. Prieš metus, blogiausiu atveju, 40 procentų Ukrainos energetikos infrastruktūros buvo remontuojama.

„Vieni tvirtina, kad produkcija puiki, bet dalis komentatorių tikriausiai papuolė į Rusijos propagandos įtaką. Jeigu RF tikrai gamina raketas trimis pamainomis, tuomet kyla klausimas, kodėl jos nenaudojamos masiškai“, – teigė Raineris Saksas.

Ukrainos oro gynyba taip pat gerokai stipresnė nei prieš metus. Pastarosiomis savaitėmis raketomis „Patriot“ netoli fronto buvo numušti keli modernūs Rusijos naikintuvai. Teigiama, kad tai sumažino pavojingų skraidančių bombų naudojimą prieš Ukrainos pajėgas.

 

Juodosios jūros laivynas per karą patyrė didelių nuostolių, o tai taip pat mažina Rusijos galimybes vykdyti raketų smūgius.

„Tai gali būti pagrindinė priežastis, kodėl Rusija nebesugeba efektyviai vykdyti šių atakų“, – pareiškė R. Saksas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: