Aviacijos problemos. Rusijoje kuriamas naujas lėktuvas MiG-UTS. Kas žinoma  ()

L39 kovinio mokymo lėktuvai Rusijos Federacijoje jau skraido su išjungtomis sėdynių katapultomis, nes Čekija netiekia dalių. Nauji Jak-130 yra brangūs ir jų mažai, todėl MiG kuria pigiausius lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„MiG United Aircraft Corporation“ (UAC) pradėjo dirbti su sovietiniu MiG-UTS kovinio mokymo lėktuvo projektu dėl pilotų rengimo problemų ir technologijų trūkumo. Apie tai rašo „War Zone“.

Rusijos Federacijoja nusprendė pradėti mokymo ir kovinio lėktuvo MiG-UTS kūrimo programą. Kūrėjai jį laiko pagrindine naujojo pilotų mokymo komplekso dalimi. Pagrindinis kūrimo uždavinys – pakeisti mokomuosius ir kovinius lėktuvus L-39. Rusai sako negalintys išlaikyti L39 eksploatacijos, todėl reikia naujo lėktuvo. Dabar Rusijos Federacijoje pilotai L39 skraido išjungę sėdynių katapultavimo sistemas, nes pasibaigė galiojimo laikas, o Čekija dalių Maskvai netiekia.

„Kuriame kuo pigesnį, kuo paprastesnį eksploatuoti, pilotuoti ir prižiūrėti vieno variklio orlaivį, kuris visiškai atitinka bazinio mokymo etapo reikalavimus“, – sakė vykdomojo direktoriaus pavaduotojas Andrejus Nedosekinas.

 

Siekdama greičiau užbaigti plėtrą, UAC planuoja panaudoti MiG-AT lėktuvo patirtį, taip pat paimti variklį AI-222-25, kuris gaminamas „Saliut“ komplekse. MiG-AT prototipai buvo sukurti dešimtojo dešimtmečio viduryje.

Rusijos Federacija jau turi naują mokomąjį ir kovinį lėktuvą Jak-130 su tais pačiais AI-222-25 varikliais ir geresnėmis charakteristikomis. Tačiau Rusijos Federacija gali sukurti MiG-UTS kaip tarpinį  pigesnį Jak-130 variantą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(13)
(-11)

Komentarai ()