Karšta! Rusijos raketa Lenkijoje praskriejo pro „Patriot“ vietą ir JAV bazę  ()

Teritorijoje, kur skrido Rusijos raketa, buvo dislokuoti JAV ir Vokietijos kariuomenių daliniai, pažymėjo ekspertai. Raketa nebuvo numušta ir tai tapo Kremliaus galios demonstravimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos raketa, prasiskverbusi į Lenkijos teritoriją per didžiulę Ukrainos ataką gruodžio 29 d., „aplankė“ Vokietijos ir Lenkijos oro gynybos sistemos „Patriot“ vietą. Be to, netoliese yra JAV karinė bazė ir nedidelis mokomasis aerodromas. Apie ypatingą Rusijos raketos trajektoriją pasakojo portalo „Defense Express“ ekspertai.

Ekspertai nurodė, kad Rusijos raketa buvo pastebėta Vulkos-Labunskos gyvenvietės rajone – 7 km nuo Zamostės miesto Liublino vaivadijoje. Pastebėtina, kad ji prasiskverbė į beveik 45 km atstumą nuo Lenkijos ir Ukrainos sienos, o Lenkijos kariuomenė, atrodo, negalėjo jos numušti, rašoma pranešime.

Tuo tarpu Bundesvero įrengtas kompleksas „Patriot“, skirtas oro erdvei virš Lenkijos apsaugoti, buvo šalia Zamostės iki 2023 metų lapkričio. Tikslios koordinatės žinomos, nes socialiniame tinkle X paskelbtas pranešimas apie šios oro gynybos sistemos rotacijos pabaigą. Rusijos raketa skrido ten pat, kur buvo kompleksas.

Kitas objektas, kuris galėtų sudominti rusus – netoli Zamostės esanti JAV karinė bazė. Šioje gyvenvietėje yra aerodromas, kuriame treniruojasi JAV armijos 82-oji oro desanto divizija. Ekspertai rašo, kad tikriausiai tai galėtų „sudominti“ ir Rusijos raketą.

 

Lenkijos ginkluotųjų pajėgų atstovai teigia „pamatę“ raketą ir net iškėlę į orą naikintuvus F-16. Tačiau raketa nebuvo numušta, prisiminė ekspertai. Šis incidentas yra antrasis nuo karo Ukrainoje pradžios. Ankstesnis neeilinis įvykis įvyko 2022 metų pavasarį – tada raketa Ch-55 nuskriejo 450 km, pasiekė Bydgoščą, taip pat nebuvo aišku, ar buvo numušta.

Dėl to portalas nurodo, kad Rusijos Federacija sugebėjo pademonstruoti savo jėgą parodydama, kaip ji netrukdoma artėja prie JAV ir Vokietijos bazių. Kita vertus, situacija rodo, kad Lenkija gali nesugebėti susidoroti su tokia grėsme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(19)
(-13)

Komentarai ()