Tai dar 2008 m. padarė Sakartvelas. Kaip buvo numuštas rusiškas Tu-22M3  ()

Karščiausia naujiena – Ukraina numušė rusų bombonešį Tu-22M3. Įdomu, kad tai įvyko ir 2008 metais per Rusijos ir Sakartvelo karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2008 metų karo metu Sakartvelo oro gynyba numušė rusų Tu-22M3. Kaip jiems pavyko?

Pradėkime nuo to, kad 2008 m. kare prieš Sakartvelą Rusijos Federacija Tu-22M3 naudojo kaip klasikinius bombonešius, tai yra karinės ir civilinės infrastruktūros „kiliminiam“ bombardavimui. Tokiems smūgiams Rusijos Tu-22M3 turėjo priartėti prie taikinio, t. y. patekti į Sakartvelo oro gynybos pajėgų priešlėktuvinių raketų sistemų „Osa“ ir „Buk“ veikimo zoną.

Rusijos kariškiai buvo įsitikinę, kad visiškai sunaikino Sakartvelo oro gynybą, todėl manė neturintys ko bijoti ir gali drąsiai panaudoti Tu-22M3 kaip buvo Afganistane ar Čečėnijoje.

Rusijos šaltiniai teigia, kad Tu-22M3 buvo numuštas 2008 metų rugpjūčio 9 dieną už 50 kilometrų nuo Sakartvelo Gorio miesto „Buk“ arba „Osa“ tipo oro gynybos sistema. Numušimo aplinkybės tuo pačiu pabrėžė tuometinį Rusijos armijos netvarkos laipsnį.

 

Pirmiausia Rusijos aviatoriai visiškai nevykdė žvalgybos toje vietoje, kur planavo skristi. Visų bombonešio sistemų funkcionalumas prieš misiją nebuvo patikrintas, todėl Tu-22M3 priešlėktuvinės borto priemonės tiesiog neveikė.

Beje, Rusijos paieškos ir gelbėjimo tarnybos šioje istorijoje taip pat patyrė gėdingą nesėkmę. Mat žuvusių įgulos narių kūnai ir paties lėktuvo nuolaužos buvo rastos praėjus kelioms savaitėms po numušimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(7)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()