Nauja rusų taktika nustebino ukrainiečius. „Priešas pakeitė savo taikinius“  ()

Rusai staiga pakeitė savo taktiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, gruodžio 31 d., rusai atakavo Ukrainą 49 bepiločiais dronais „Shahed“. Tačiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadavietės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas nurodo, kad Rusija atakavo kitaip nei anksčiau, praneša „Wirtualna Polska“.

„Priešas pakeitė savo atakų taikinius. Dauguma iš 49 rusų paleistų puolamųjų dronų nebuvo nukreipti į Ukrainos centrą“, - sakė J. Ihnatas.

Rusija pakeitė savo taktiką ir – kitaip nei anksčiau vykdytos atakos – dronus nukreipė į vietoves, kuriose yra fronto linija, t. y. į Ukrainos karių gynybos linijas. Tai reikšmingas pokytis, nes šiose teritorijose dislokuoti šarvuočiai.

„Anksčiau dronai skrisdavo į šalies vidurį, nes „Shahed“ yra tolimojo nuotolio ginklas, be to, labai tikslus. Dabar priešas keičia savo atakų kryptį ir daugiau dronų skrieja į frontą liniją“, - aiškina Ignatas.

 

Toks rusų elgesys jokiu būdu nėra atsitiktinis. Karininkas aiškina, kad numušti tai, kas ką tik atskrido iš priešo teritorijos, nėra taip paprasta. Todėl Ukrainos sistemoms tenka sunkesnė užduotis perimti ką tik pakilusius ginklus, kurie pakeliui į taikinį turi įveikti nedidelį atstumą. Dėl šios priežasties per paskutinę ataką Ukrainos gynėjai numušė 21 iš 49 „Shahed“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(27)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: