„Bus pirmoji šalis.“ Taikinys Nr. 1. Skelbiama, kur smogs Rusija NATO  (2)

Rusija tęsia kryptingą kampaniją NATO šalies atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir vėl skleidžia menkinančius žodžius apie Suomiją. Šį kartą buvęs Rusijos kariuomenės pulkininkas, dabar karo ekspertas Anatolijus Matvijčiukas tyčiojasi iš Suomijos kariuomenės.

Interviu Kremliaus valdomai interneto svetainei „Lenta“ A. Matvijčiukas teigia, kad Suomijos kovinis pajėgumas nėra toks aukštas kaip Rusijos – net ir būnant Aljanso nare. Pasak Matvijčiuko, Suomija tapo „priešu“, todėl Rusija pradėjo perkelti savo karius palei rytinę sieną.

Pasak Matvijčiuko, kuris dažnai propagandiniais tikslais pasirodo Rusijos žiniasklaidoje, Suomija dabar yra prioritetinis Rusijos kariuomenės taikinys dėl jos įtakos Rusijos strateginiams interesams Arktyje, kur Jungtinės Valstijos stengiasi įtvirtinti savo dominavimą.

Matvijčiuko komentarus anksčiau Suomijoje paskelbė laikraštis „Ilta-Sanomat“.

Suomijai įstojus į NATO, Rusija suintensyvino neapykantos kalbą ir stengėsi kurti grėsmingą Suomijos įvaizdį.

 

Šios savaitės pradžioje aukštas Rusijos diplomatas Michailas Uljanovas perspėjo, kad Suomija bus pirmoji šalis, kuri nukentės nuo didėjančios įtampos tarp Rusijos ir NATO šalių.

Gruodžio mėnesį iš Kremliaus, pradedant Vladimiru Putinu, pasipylė grasinimai Suomijai.

Per Rusijos televiziją V. Putinas pareiškė, kad su Suomija kils problemų, nes Vakarai „įtraukė Suomiją į NATO“. V. Putinas taip pat grasino, kad Rusija Leningrade įkurs karinę apygardą ir regione dislokuos karinius dalinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(32)
(-24)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: