„Apie Ukrainą nei žodžio.“ Keičiasi karo tikslai? ISW skelbia, kas vyksta  ()

Rusijos diktatorius 2024-uosius paskelbė „šeimos metais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmetiniame naujametiniame kreipimesi į rusus Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas neužsiminė apie Ukrainą ir karą. Vietoj to jis daug dėmesio skyrė ideologijai. Skirtingai nei pernai, kai sveikinimai buvo užfiksuoti Pietų karinės apygardos štabo kariuomenės fone, šiemet Putinas vėl pasirinko savo įprastą foną.

Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai padarė išvadas apie Putino kalbą.

Savo naujametinėje kalboje Kremliaus vadovas prisiminė savo kariuomenę, bet tik padėkojo jai už „tiesą ir teisingumą“.

Likusį laiką jis skyrė „rusų tautinei vienybei“.

Rusijos diktatorius 2024-uosius paskelbė „šeimos metais“. Putinas pabrėžė, kad bet kuri šeima yra tautos stuburas.

Paskutinėmis 2023 metų savaitėmis Putinas jau daug kalbėjo apie Ukrainą ir maksimalistinius planus, todėl savo naujametiniame kreipimesi nusprendė visą dėmesį skirti Rusijos Federacijos vidaus politikai.

Putino kalba apie šeimą ir ideologiją Kremliaus vidaus politiką orientuoja į rusų tradicijų ir vertybių išsaugojimą. Ši retorika puikiai dera į bendrą Putino „rusiškojo pasaulio“ ideologiją, kuri savo auditorijos ieško ne tik pačioje Rusijos Federacijoje, bet ir už jos sienų.

 

Analitikai įsitikinę, kad „rusiškojo pasaulio“ koncepcija bus Rusijos Federacijos vidaus ir užsienio politikos pagrindu.

Kremliaus „rusiško pasaulio“ vizija neabejotinai paveiks Rusijos administracinius, biurokratinius ir sociokultūrinius prioritetus okupuotoje Ukrainoje bei karinius tikslus mūšio lauke kitais metais.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(41)
(-32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: