„Iš „300“ statuso į „200“ statusą. Padėtis yra kritinė.“ Kas nutiko okupantams  ()

Viskas išmontuota ir išvežta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai okupuotoje Luhansko srities dalyje medicinos padėtis katastrofiška. Nuo to kenčia ir vietos gyventojai, ir patys įsibrovėliai.

Detalėmis sausio 2 dieną pasidalijo buvęs Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidai.

Nuo okupacijos pradžios medicinos įstaigose daugiausia dėmesio skiriama sužeistiems Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariams gydyti. Civiliams padedama tik tada, kai padėtis yra kritinė ir galima mirtis. Patekti pas gydytoją tiesiog neįmanoma.

Be to, po plataus masto įsiveržimo okupantai išmontavo ir išvežė medicininę įrangą. Visi jie iš mažesnių gyvenviečių išvyko į Luhanską - į iškilmingą viso „miesto“ atidarymą.

„Tokiu būdu jie atėmė iš civilių medicininės pagalbos suteikimo galimybę. Net ir sunkiai sužeisti kariškiai vis dar vežami į tą patį Luhanską, bet jie jau juda iš „300“ statuso į „200“ statusą“, – sakė Haidai.

Luhansko srities gyventojams problemų kelia ir priverstinis pasų išdavimas. Be priešo pilietybės daugelis paslaugų nepasiekiamos, ypač norint gauti dializę ir insuliną.

 

Net ir esant kritinei situacijai, priekinės linijos zonoje greitosios iškviesti neįmanoma. Dėl ryšio problemų greitosios pagalbos tarnybos tiesiog nepasiekiamos.

„Be to, jei žmogus kažkur rado ryšį ir tyliai bando ką nors ten iškviesti - tą pačią greitąją, ir jie tai pamato, tokiu atveju žmogus gali net ir į rūsį pakliūti. Nes jie galvoja, kad jei jau kažkas ten skambina, tai nori ką nors pakomentuoti ar suteikti kokią nors informaciją apie priešo personalo dislokavimą ar karinę techniką“, – kalbėjo buvęs OVA vadovas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(5)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: