Baigiamas statyti. Naujausias Kinijos karo monstras „Fujian“ (Video)  ()

Kinijos kariniam jūrų laivynui „Type 003“ bus pirmasis lėktuvnešis su katapultomis orlaiviams paleisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija paviešino naujus kadrus, kuriuose užfiksuotas „Fujian“ lėktuvnešis, kuris turėtų tapti pirmuoju Kinijos lėktuvnešiu su katapulta lėktuvui paleisti. Apie tai praneša „The War Zone“.

Lėktuvnešis yra visiškai suprojektuotas Kinijoje. Laivo bandymų pradžia jau ne už kalnų, rašo žurnalistai. „Fujian“ taip pat žinomas kaip „Type 003“. 2022 m. paleistas lėktuvnešis bus trečiasis tokio tipo laivas. Šiuo metu jis yra „Changxing Jiangnan“ laivų statykloje ir yra baigiamas montuoti.

Autoriai pažymi, kad laive sumontuotos trys katapultos. Viena – locmanų denyje, o kitos dvi – laivo priekyje. Taip pat buvo išleisti naikintuvo J-15 maketai, kurie, kaip manoma, yra karinė J-15T lėktuvo versija, palaikanti paleidimą katapultomis.

 

Be J-15, „Type 003“ gali gauti J-35 slaptą naikintuvą, kuris yra FC-31 evoliucija. Ankstyvojo įspėjimo ir valdymo orlaivis KJ-600 taip pat bus pagrindinė oro sparno dalis, kartu su sraigtasparniais ir bepiločiais orlaiviais.

 

 

Šiuo metu lėktuvnešis yra sausame doke prieš pradedant vandens bandymus. Tikėtina priežastis – galutinis korpuso valymas, o tai nėra neįprasta. Todėl greičiausiai originalus vaizdo įrašas, kurį paskelbė Kinijos televizija, buvo nufilmuotas iš anksto.

Tikimasi, kad lėktuvnešis Kinijos Liaudies išlaisvinimo armijos kariniam jūrų laivynui bus pristatytas 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(14)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()