Rusai smogia Kupjansko kryptimi, pranešama apie didelius nuostolius  ()

Ukrainos pajėgoms tenka atremti žvėriškus antpuolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai atrėmė septynis priešo puolimus Kupjansko kryptimi ir dar šešis – Bachmuto srityje, nukovė 234 rusų užpuolikus ir sunaikino 78 karinės technikos vienetus.

Taip teigia Ukrainos sausumos pajėgų atstovas spaudai Volodymyras Fitio, kalbėjęs nacionalinio teletilto eteryje, praneša „Ukrinform“.

„Mūsų gynėjai atrėmė septynias priešo atakas Kupjansko kryptimi ir šešias – Bachmuto kryptimi. Lymano kryptimi priešas dabar persigrupuoja, telkia rezervus ir ruošiasi tęsti puolimą“, - sakė Fitio.

Pasak jo, šią savaitę rusai bandė šturmuoti Ukrainos pozicijas prie Sinkivkos ir į rytus nuo Petropavlivkos. Rusai numetė valdomąsias aviacines bombas ant Serebriankos miško ir surengė septynis antskrydžius, naudodami karo lėktuvus Su-34 ir Su-35 bei ugnies palaikymo sraigtasparnius. Taip pat pranešta apie 11 bepiločių orlaivių smūgių ir 445 artilerijos ir minosvaidžių smūgius.

„Nepaisant to, mūsų gynėjams pavyko nužudyti arba sužeisti 133 rusų okupantus ir sunaikinti 37 vienetus rusiškos technikos, įskaitant dvi šarvuotas kovos mašinas ir du D-30 pabūklus“, - sakė Fitio.

Kupjansko kryptimi netoli Sinkivkos rusai tęsia savo puolimo bandymus, kartu judėdami keliais, kuriuose Ukrainos gynėjai ne kartą sunaikino rusų gynybines pajėgas ir jų techniką.

 

Bachmuto kryptimi kovos tęsėsi prie Bohdanivkos, Kliščijivkos ir Andrijivkos, nes rusai bando veržtis Časiv Jaro link. Rusai į Ukrainos pozicijas paleido 15 dronų kamikadzių, taip pat paleido 358 artilerijos sviedinius.

Kaip pridūrė Fitio, per veiksmus šiame rajone žuvo 101 rusų užpuolikas, sunaikintas 41 rusų technikos vienetas.

Pasak atstovo spaudai, visa fronto linija Chortycios operatyvinėje zonoje tebėra aktyvi. Ten, kur apie aktyvius kovos veiksmus nepranešama, rusai telkia rezervus ir persigrupuoja. Vienintelis dalykas, galintis šiek tiek sumažinti rusų aktyvumą, yra temperatūros kritimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: