Ukraina ginklus gaminsis pati. Skelbiama apie susitarimus su Vokietijos gamintojais  ()

2024-ieji Ukrainai bus svarbūs metai gaminant ginkluotę kartu su Vakarų partneriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ginklus gaminsis pati. Skelbiama apie susitarimus su Vokietijos gamintojais.

Atitinkamą pareiškimą televizijos kanalui FREEDOM komentavo karo ekspertas Valerijus Riabychas, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

Visų pirma, jau yra susitarimų su Vokietijos koncernu „Rheinmetall“ pradėti šarvuočių gamybą Ukrainoje.

„Pirmame etape ši Vokietijos įmonė teikė techninę priežiūrą Vokietijoje pagamintai įrangai, kurią Ukrainai tiekė partneriai. Šiuo metu Ukrainos teritorijoje vyksta remonto darbai. O kitas etapas bus šarvuočio „Fuchs“ gamybos organizavimas, kuris yra pakankamai pasiteisinęs modelis“, – sakė Riabychas.

Taip pat „Rheinmetall“ ir Ukrainos bendradarbiavimo procesas numato ateityje gaminti moderniausius ginklus, pavyzdžiui, tankus.

„Perspektyviausias modelis yra tankas „Panther KF51“, kuris galėtų būti pagrindas būsimai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jėgai. Šis tankas vis dar kūriamas. Ir čia, manau, įmonės inžinieriai gali susidomėti technologiniais sprendimais Ukrainoje. Nes Ukraina pasaulyje pripažįstama kaip tankų galia, kuri visada turėjo tankų gamybą ir turi visas technologijas savo tankams gaminti. Todėl Ukrainos technologijų derinimas su Vakarų kompanijų technologiniais sprendimais gali duoti naują impulsą sukurti naujo tipo sunkiųjų šarvuočių ar to paties tanko gamybą. Ir jei jis gaminamas Ukrainoje, arba mes turime tam tikrus gamybos procesų etapus, tai gautas modelis turės patrauklesnę kainą nei tuo atveju, jei visas procesas būtų Vokietijoje“, – aiškino R. Riabychas.

 

Taip pat yra susitarimų su JAV dėl bendros ginklų gamybos. Tačiau net 2023 m. Ukraina kartu su Amerikos gamintojais sėkmingai dirbo modernizuojant ginklus.

„Bendradarbiavimo su JAV pavyzdžių yra jau 2023 m., jie skirti pagrindinei šių metų temai – mūsų oro gynybos sistemos darnios plėtros užtikrinimui. O naujų oro gynybos sistemų Ukrainos reikmėms gamyboje galime kalbėti mažiausiai keturiose srityse. Kalbame apie hibridines sistemas, kurios gali apimti posovietines ir vakarietiškas technologijas. Pavyzdžiui, raketų „žemė-oras“ (kurių sandėliuose gausu) pritaikymas naudoti posovietinėse oro gynybos sistemose, integruojant į Ukrainos oro gynybos sistemą“, – pasakojo ekspertas.

 

2024 metais Vokietijos koncernas „Rheinmetall“ planuoja pradėti savo šarvuočių gamybą Ukrainoje. Pirmieji pavyzdžiai bus ratiniai šarvuočiai „Fuchs“ ir pėstininkų kovos mašinos „Lynx“. Procesas vyks įmonėje, kurią koncernas statys kartu su „Ukroboronprom“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(2)
(53)

Komentarai ()