„Analogų pasaulyje neturinti technika“ vėl krenta iš dangaus (Video)  ()

Rusijos technika sunaikinama ne tik karinių operacijų metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Analogų pasaulyje neturinti technika“ vėl krenta iš dangaus. Sudegė vienas iš neseniai į Ugandą eksportuotų sraigtasparnių Mi-28NE.

2023 m. viduryje Ugandos ginkluotosios pajėgos vykdė pratybas, kuriose dalyvavo Rusijos atakos sraigtasparniai Mi-28NE. Uganda iš Rusijos nusipirko mažiausiai tris tokio tipo sraigtasparnius, tačiau vieno iš jų neteko per avariją 2024 metų pradžioje.

Nelaimė įvyko Nyamisingiri mieste, kai Ugandos Mi-28NE atsitrenkė į vieną iš pastatų ir nukrito ant žemės. Ugandos šaltinių teigimu, per nelaimę žuvo trys žmonės.

Sraigtasparnis Mi-28 yra vienas iš trijų šiuo metu Rusijos gaminamų atakos sraigtasparnių (kartu su Ka-52 ir Mi-35). Sraigtasparnis buvo sukurtas devintajame dešimtmetyje, tačiau jo likimas ilgą laiką buvo neaiškus, o sraigtasparnio Mi-28N versija Rusijos ginkluotosiose pajėgose buvo oficialiai priimta naudoti tik 2009 m.

Turėdamas galingą ginkluotę Mi-28 yra naudojamas naikinti priešo karinei technikai, bei įtvirtinimams.

Mi-28 skirtas sausumos pajėgų palaikymui iš oro, tankų ir kitos šarvuotos technikos naikinimui, desanto pridengimui ir priešo sraigtasparnių naikinimui. Mi-28 turi valdomos raketinės ginkluotės kompleksą. Navigacinis kompleksas padeda pagerinti pilotavimo charakteristikas. Šio komplekso pagalba sraigtasparnis gali skristi nustatyta trajektorija, „kabėti“ virš nustatyto taško, taip pat galima nustatyti vietovės koordinates ir išlaikyti pastovų skrydžio aukštį. Mi-28 gali būti perskraidintas į karinių veiksmų vietą IL-76 tipo lėktuvais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()