Užfiksuota pirmą kartą! Taip rusų dar netaškė niekas (Video)  ()

Apkasai iš karybos dar niekur nedings, bet karas Ukrainoje parodė, kad senoji apkasų architektūra nebeveikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apkasai, ypač karyboje įtvirtinti per Pirmąjį pasaulinį karą (nors, aišku, naudoti ir daug anksčiau), leidžia sukurti geras gynybines pozicijas atvirame lauke. Tai - tarsi į gruntą įleisti įtvirtinimai be plieno ir betono. Beveik visas kario kūnas yra paslėptas ten, kur jo negali pasiekti priešo kulkos. Be to, jei apkasai yra gerai įrengti, jie pridengia ir nuo konvencinių artilerijos sviedinių, nes jie atlekia plokštesne trajektorija ir negali pasiekti apkasų dugno. Minosvaidžiai išpopuliarėjo būtent kaip būdas aukšta trajektorija atakuoti apkasus.

Apkasų forma, kasimo būdai, planai yra labai sudėtinga tema. Tai, kad kartais matote punktyrinius apkasus, kartais - tranšėjų zigzagus, o kartais - labai artimai miško liniją sekančiančius griovius, nėra atsitiktiniai sprendimai. Visos tos formos turi savo funkcijas ir buvo išvystytos per mūšiuose išmoktas pamokas.

Karas Ukrainoje siūlo naujų pamokų. Apkasai suteikia priedangą nuo kulkų ir artilerijos, bet jau visai greitai jauni kariai bus mokomi, kaip saugotis nuo mažyčių dronų.

 

Teigiama, kad šiame įraše matomos drono atakos termobariniais užtaisais. Vaizdo įrašo aprašyme teigiama, kad tokio tipo ataka - dronai termobariniais užtaisais prieš apkasus - fiksuojama pirmą kartą. Sunku tai patvirtinti, bet bet kuriuo atveju apkasai nuo mažųjų dronų nesaugo.

(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: