Rusai šnipinėja vokiečius? Neatpažintų dronų mįslė  ()

Jau ilgiau nei metus virš Vokietijos karinių poligonų reguliariai pastebimi įtartini neatpažinti dronai, sausio 7 d. pranešė Vokietijos laikraštis „Bild“. Bepiločiai ypač dažnai sukiojasi ten, kur mokomi Ukrainos kariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bundesveras įtaria, kad tais dronais Maskva šnipinėja Vokietijos kariuomenę ir Vokietijoje rengiamus ukrainiečius, tačiau negali to įrodyti, nes nei vienas toks dronas nebuvo numuštas ar nutupdytas ir ištirtas, praneša „Bild“. Problemą pripažino pats valstybės sekretorius Vokietijos gynybos ministerijoje Nilsas Hilmeris. Jis apgailestavo, kad Vokietijos kariai negali sučiupti nei dronų, nei jų pilotų.

Bet reikalai dar prastesni, nei manote - įtartini dronai pastebimi kiekvieną savaitę! Vokietijos kariuomenė seniai žino apie šią problemą - apie bepiločių orlaivių pasirodymą prie karinių objektų buvo pranešta dar 2022 m. spalį.

Generolas Carstenas Breueris nurodė karo policijai trikdžių generatoriumi HP 47 nutupdyti bet kokius neleistinojė vietoje pasirodžiusius dronus, tačiau mažieji šnipų žaisliukai skraidė toliau. Nė vienas dronas nebuvo numuštas ar nutupdytas!

Dronai dažniausiai pasirodo ten, kur vokiečiai rengia ukrainiečių karius. Juk Vokietija Ukrainai perdavė daug įvairių ginklų, įskaitant tankus ir haubicas, todėl ukrainiečiai buvo apmokyti naudotis tais įrankiais. Kažkas, galimai rusai, bandė tai stebėti dronais. Pavyzdžiui, dronai pastebėti ten, kur ukrainiečiai mokėsi naudoti tankus „Leopard 1A5“.

Ar tai tikrai rusai? Niekas nežino - daug kartų būtų galima kartoti, kad nei vienas dronas nebuvo nutupdytas ir nei vienas pilotas nebuvo sučiuptas. Tai - maži dronai, pilotai niekada nėra toli. Yra tikimybė, kad tai darė atsitiktiniai smalsuoliai ar net žurnalistai, bet yra priežasčių manyti, kad tai buvo daug didesnės šnipinėjimo operacijos.

 

Kartais vieną objektą stebėdavo keli dronai vienu metu. Tai leidžia numanyti, kad veikia ne pavieniai asmenys, o didesnės organizacijos. Filmuota medžiaga niekada nepasirodė internete. Be to, tai daryti rizikinga - jei pilotas būtų sučiuptas, jis turėtų ilgai ir nuobodžiai aiškintis, o tada būtų nubaustas. Kam tai daryti, jei atlygis nėra didesnis už riziką? Jau vien tai verčia įtarti Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()