Švedijos kariuomenė Latvijoje. Kas vyksta  (1)

Švedijos ministras pirmininkas sako, kad kritika dėl Amerikos „neįsitraukimo“ yra neteisinga, jei ES pati neapsaugo savo žemyno.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija planuoja 2025 metais siųsti karius į Latviją kaip Kanados vadovaujamų pajėgų dalį, kad atgrasytų Rusiją nuo puolimo, nors šalis dar nėra visateisė NATO narė.

Tai per Nacionalinės gynybos konferenciją pareiškė Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas, kurį cituoja Švedijos dienraštis „Dagens Nyheter“.

Kristerssonas pabrėžė, kad „negaiš laiko laukdamas galutinio šalies narystės NATO ratifikavimo“ ir perspėjo, kad Rusija „bando destabilizuoti visą Europą“ grasinimais, dezinformacija ir kibernetinėmis atakomis.

Šalies premjeras pažymėjo, kad Švedijos, ES ir JAV parama Ukrainai turi būti tęsiama. Be to, jo nuomone, „kritika dėl Amerikos neįsitraukimo skamba neteisingai“, jei ES pati negina savo žemyno.

Jis pridūrė, kad „Švedija turi unikalų karinį pajėgumą – ore ir po vandeniu; su žvalgybos pajėgumais ir patyrusiais kariais“.

Švedija prisidės prie NATO gynybos ir atgrasymo bei yra pasirengusi aprūpinti sausumos kovinius vienetus Baltijos šalims ginti, sakė Kristerssonas.

 

„Šiandien galiu pasakyti, kad vyriausybė yra įsipareigojusi, jog Švedija su sumažintu batalionu dalyvautų Kanados vadovaujamose pajėgose Latvijoje“, – pridūrė jis.

Pasak jo, Ukraina įrodė, kad „svarbiausias šalies išteklius kare yra bendra valia gintis“, todėl, anot jo, Švedija sausio 19 d. vėl įves pilietinę pareigą.

Švedija vis dar laukia, kol Turkija ir Vengrija patvirtins Švedijos paraišką stoti į NATO, kurią pateikė tuo pačiu metu kaip ir Suomija 2022 metų gegužę. Suomija NATO nare tapo 2023 metų gegužę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai (1)