Karas pereina į naują fazę. Iš 50 000 liko pusė. NYT skelbia, kas vyksta  ()

Žurnalistų teigimu, Izraelis daugiausia dėmesio skirs pietinėms ir centrinėms teroristinės grupuotės „Hamas“ tvirtovėms, ypač aplink Chan Junio ir Deir al Balah miestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) pradeda pereiti nuo didelio masto sausumos ir oro kampanijos Gazos Ruože prie labiau sutelkto karo prieš „Hamas“ etapą. Tikimasi, kad perėjimas bus baigtas iki sausio pabaigos. Apie tai rašo „The New York Times“.

IDF atstovas Danielis Hagari sakė, kad naujasis kampanijos etapas susijęs su mažesniu karių ir oro antskrydžių skaičiumi. Jis sakė, kad Izraelis ir toliau mažins karių skaičių Gazos Ruože – procesas, kuris jau prasidėjo šį mėnesį.

Anot Hagari, Izraelis daugiausia dėmesio skirs pietinėms ir centrinėms teroristinės grupuotės „Hamas“ tvirtovėms, ypač aplink Chan Junio ir Deir al Balah miestus.

 

Pasak neįvardytų JAV pareigūnų, Izraelio karių skaičius Gazos Ruožo šiaurėje sumažintas maždaug perpus. Kampanijos įkarštyje ten buvo apie 50 000 karių.

Izraelio pareigūnai teigė, kad jei IDF susidurs su dideliu „Hamas“ pasipriešinimu arba aptiktų netikėtų grėsmių, karių išvedimo mastai ir tempai gali sulėtėti, o intensyvūs antskrydžiai gali tęstis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()