[ŽT] „Mirtingiausi karo spąstai.“ Ropcke skelbia, kur lenda rusai  ()

300 Ukrainos karių laiko pozicijas sugriautame Krynkų kaime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Placdarmas Krynkuose, kairiajame Chersono srities krante, tapo vieneriais iš didžiausių ukrainiečių spąstų rusų okupantams per visą karo laikotarpį, teigia BILD.

Pasak BILD karo eksperto Julianas Ropcke, dabar apie 300 Ukrainos karių laiko pozicijas sugriautame Krynkų kaime. Šio placdarmo plotas siekia maždaug kvadratinį kilometrą. Kremlius ten siunčia vis daugiau šarvuočių kolonų, nesuprasdamas, kad jos patenka į spąstus, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos šaudo į jas iš dešiniojo kranto.

„Rusai nesupranta arba nenori suprasti vieno dalyko, kad jie patenka į vienerius mirtingiausių spąstų per visą karo laikotarpį. Ukrainos kariuomenė pietiniame Dniepro krante aplink savo narsius karius sukūrė nepramušamą gynybinį skydą. Su dronais-kamikadzėmis, Vakarų tiksliąja artilerija ir elektroninėmis karybos priemonėmis jie jau beveik tris mėnesius atremia kiekvieną rusų atakų bangą“, – rašo Ropcke.

 

Jo skaičiavimais, Krynkų gynimo laikotarpiu Ukrainos kareiviai sunaikino 153 vienetus rusiškos šarvuotosios technikos. Ukraina prarado penkis kartus mažiau – 31 vienetą šarvuotosios technikos, iš kurių 16 buvo artilerijos sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(1)
(195)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: