„Deja, tai tiesa.“ Kils didžiulė audra. Kas bus, jei Ukraina pradės puolimą Pietuose  ()

Perspėjama, kokių priverstinių priemonių gali imtis Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Oleksandras Musijenko įvardijo kryptį, kuria rusai bet kuriuo metu gali pradėti puolimą, bandydami atitraukti Ukrainos gynybos pajėgas iš pietų: „Kitas svarbus veiksnys yra flangų stabilizavimas. Šiaurės rytų flangas mums visada bus iššūkis, nes vos tik Ukrainos pajėgos pabandys judėti šiuo svarbiu placdarmu (kairiajame Chersono srities krante, Kryme), turime iš karto suprasti, kad tuo pat metu priešas gali bandyti atlikti tam tikrus prasiveržimus šiaurės rytuose iš Rusijos teritorijos, pavyzdžiui, Charkive, Slavjanske, Kramatorske, t. y. jiems visada bus darbinis scenarijus nukreipti mus iš pietų ir taip mus šantažuoti, kad jie eina toliau, o mes turėsime kažkur trauktis.

Analitinį O. Musijenko vaizdo įrašą galima peržiūrėti jo „YouTube“ kanale.

„Mums visada bus rizika, kad gali tekti palikti tam tikras pozicijas ir atsitraukti iš Rytų, kad galėtume suduoti labiau koncentruotą smūgį Pietuose. Tokia yra tiesa, nesvarbu, ar kai kam tai patinka, ar ne, bet tai yra faktas“, - perspėjo karo ekspertas.

Tada O. Musijenko papasakojo, kokių veiksmų turėtų imtis Ukrainos gynybos pajėgos, kad paspartintų Ukrainos teritorijų išlaisvinimą: „Kaip išspręsti šią problemą? Ji nėra beviltiška, tačiau tam reikia papildomų pajėgų ir išteklių. Šią operaciją gali sudaryti bandymas stabilizuoti flangą šiaurės rytuose, faktiškai įžengus į Belgorodo sritį ir blokuojant okupantų galimybes veikti. Be to, tai veiksmai priešo teritorijoje, kurie papildomai destabilizuos padėtį ir sukels nepasitenkinimą Rusijos teritorijoje.“

 

„Tokios operacijos tikslas yra laikinas, nes ja nesiekiama teritorinės ekspansijos ir teritorijos užgrobimo: tai priverstinė priemonė įgyvendinant Ukrainos teisę į savigyną“, - pabrėžė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: